Beloftevol Vlaams wielrenner dood terug gevonden in jurk.Het Leuvense parket is een onderzoek gestart naar het verdachte overlijden van de beloftevolle jonge wielrenner Koen Vandeput, 18, uit het Vlaams-Brabantse Messelbroek. De jongeman werd op 7 april van dit jaar door zijn moeder dood aangetroffen in de garage.

Koen had zich verhangen aan de rail van de garagepoort en liet geen afscheidsbrief achter. Toch was het meteen duidelijk dat er iets niet klopte, koen droeg namelijk een jurk en was met de handen geboeid op de rug. Men vermoedt nu dat de jonge tiener stierf door wurgseks en dat er nog een tweede persoon in het spel was.

De familie van Koen kreeg enkele dagen na zijn dood een brief van een onbekende, die de (zelf)moord tot in de puntjes beschreef. De briefschrijver vertelde gedetailleerd hoe de jonge wielrenner gestorven was, waarbij alle details kloppen en doen vermoeden dat de persoon achter het bericht mogelijk ook in de garage was. Er is in het bericht ook sprake van foto's.

Het gerecht vermoede eerst zelfmoord, maar volgens de ouders van Koen was hij niet depressief en gaf niets aan dat hij uit het leven wilde stappen. Sterker nog het weekend na zijn dood zou hij nog aantreden in een wielerwedstrijd. Volgens Koens moeder was hij erg geliefd en had hij zelf een vriendin.

Patrick Vits, woordvoerder van het parket in Leuven liet weten dat het gerecht een opsporingsonderzoek voert naar de anonieme briefschrijver.Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 02 May, 2009 en 6766 keer gelezen.