Amnesty International valt President Irak aan over homomoorden.Amnesty International heeft de ongewone stap gezet door een brief te schrijven aan de president van Irak, Nouri al-Maliki (foto), om te eisen dat hij een halt toeroept aan de moorden op homo’s in Irak.

Er is enige verwarring omtrent het aantal homo’s die vermoord werden. De moorden zouden gepleegd zijn door familieleden van deze homo’s, nadat de plaatselijke geestelijke leider hen daartoe had aangemoedigd.

Eerder deze maand werden 2 homo’s dood teruggevonden in Sadr City, nadat ze veroordeeld waren door de plaatselijke geestelijke leider.

Amnesty International zou in de brief de regering van Al-Maliki er van beschuldigen dat ze nalaten om deze moorden publiekelijk te veroordelen of een deftig onderzoek te starten.

Verder zou er bewijs zijn dat de politie de bevolking aanmoedigt om homo’s als doelwit uit te kiezen. Een onderzoek naar de moorden en de homofobische aanvallen, worden niet uitgevoerd.

De holebi gemeenschap van Irak heeft recht op bescherming, wat betekent dat hun leider, hun president voor hen moet opkomen. Daarom moet de president alle aanvallen tegenover homo’s veroordelen, publiekelijk en zonder zich in te houden.

Eerder kon je bij ons lezen:
6 homo’s gefolterd en afgemaakt in Irak + Shockerende foto.
Executie van Irakese homo’s zou deze week starten.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 April, 2009 en 3473 keer gelezen.