Reizen is iets voor vrouwen en homo's.Volgens Jetair en Thomas Cook vliegen alle Belgen in de komende paasvakantie naar de zon en de sneeuw. Maar onafhankelijk reisonderzoek wijst uit dat de helft van de Belgen niet op vakantie gaat. Schrijver Herman Brusselmans is dan weer van mening dat reizen alleen iets is voor vrouwen en homo's.

Brusselmans zegt zelf nooit te reizen. Hij stuurde zelfs zijn vrouw en schoonmoeder alleen op huwelijksreis. Reizen is volgens hem enkel iets voor vrouwen en homoseksuelen. En naar eigen zeggen blijft hij zelf het liefst thuis in Gent bij moeder de vrouw en zijn hond. "Ik heb die reiscultuur niet van thuis uit meegekregen. Wij gingen nooit op vakantie. Mijn ouders hadden een boerderij met dieren die je niet zomaar dagen lang alleen kan laten."

"Ik ben nergens liever dan thuis. Als er één argument is voor mij om op reis te gaan, dan is het het weer. Maar dan nog... Ik heb één keer gevlogen, naar Rome. Dat doe ik dus nooit meer! Het heeft daar drie dagen gestortregend.” Of hij snel last heeft van heimwee? “Ja. Toen in Rome, wou ik de tweede dag al naar huis. Ik voel het zelfs bij lezingen in Nederland al. Ze bekijken je tegenwoordig als een halve idioot als je niet op reis gaat. Het lijkt alsof je iets mankeert. Ze vinden je bekrompen. Waarom ga jij niet op reis? Andere culturen opsnuiven?, proberen ze mij soms te overhalen. Ik moet geen andere culturen opsnuiven, ik hou van de westerse kapitalistische cultuur, antwoord ik dan."Bron: gva.be

Dit bericht is gepost op 18 March, 2009 en 4480 keer gelezen.