Britse voetbalclub opgericht genoemd naar homo-voetballer.Brighton, Groot-Brittannië. In Brighton, in Groot-Brittannië, is een voetbalteam opgericht dat de naam “Justin Fashanu All-Stars” kreeg. Fashanu (foto) was een homoseksuele voetballer. Het blad ‘The Sun’ zorgde ervoor dat hij in 1990 uit de kast was. Hij was een zwarte profvoetballer en de eerste waar meer dan een miljoen pond voor betaald werd.

Nadat hij in 1998 werd verdacht van het aanranden van een 17jarige jongen, pleegde hij zelfmoord door zichzelf op te hangen.

Het nieuwe voetbalteam staat open voor zowel homo als hetero voetballers en wordt gesteund door de voetbalbond FA en door de Justin Campaign. De Justin Campaign is een organisatie die er voor strijdt dat homo’s meer geaccepteerd worden in het profvoetbal en de andere hoge klasse.

Homo’s worden wereldwijd niet zo geaccepteerd in de hoogste klassen van de voetbalwereld. 2 mei werd door deze organisatie uitgeroepen tot ‘Justin Fashanu dag’, omdat dit de dag was waarop hij zelfmoord pleegde.

De bedoeling is dat er op deze dag meer wordt stilgestaan bij de homofobie die zich afspeelt binnen het voetbal.

Eerder kon je bij ons lezen:
Holebi groep tackelt Spaanse voetbal homofobie.
4 Britse homofobe supporters verbannen van het voetbal.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 11 March, 2009 en 2922 keer gelezen.