Holebi groep tackelt Spaanse voetbal homofobie.Spanje. Het is de eerste homo en lesbi supportersclub die officieel wordt aanvaard door een Spaanse voetbalclub, ‘Kick It Out’. Hun schild hangt aan de muur van het stadium van Barcelona. Ze beloven de homofobie en de vooroordelen te bestrijden in de meest homofobe sport van de wereld.

Toen de Engelse voetballers in het Spaanse Sevilla voetbalden, werd er zo hard gekeken of er geen racistisch misbruik was, dat men vergat te zien hoe David Beckham werd onderworpen aan homofobische beledigingen. Meer dan een minuut lang werd er gescandeerd “Beckham, peña” wat betekent Beckham, mietje. Hier werd een klacht over ingediend en deze klacht bereikte ook Engeland en de Fifa.

Dit soort beledigingen is een wekelijkse gewoonte en hoor je in heel Spanje. Deze gewoonte is wat men wil wegwerken. Het is niet zo dat wanneer je voor een team supportert dat je andere spelers op een homofobe manier moet beledigen.

Er is geen enkele voetballer die openlijk homo is. De enige die er was, is de Engelse Justin Fashanu maar die pleegde zelfmoord. Het zou moeten mogelijk zijn voor voetballers om openlijk homo te zijn.

Het Spaanse voetbal was al traag in hun reacties tegen racisme en is nog maar net aan het wakker worden, wanneer het over homofobie gaat. Dit terwijl Spanje één van de meest vooruitstrevende wetgevingen heeft tegenover holebi’s. Latijns-Amerika zou één van de moeilijkste plaatsen zijn, om als sportman uit de kast te komen.

De holebi supportersclub heeft nog geen haatmails gekregen of heeft het nog niet aan de stok gehad met andere supportersclubs die hen niet moeten.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 February, 2009 en 2331 keer gelezen.