Holebi's verboden in Microsoft game.Microsoft heeft problemen inzake zijn Gamertag in Xbox Live omdat er een klacht kwam van een Amerikaanse vrouw die werd verbannen omdat ze in haar profiel duidelijk maakte dat ze lesbisch is.

Microsoft liet inmiddels weten een onderzoek in te stellen om te kijken hoe ze seksuele voorkeur ongestraft in het profiel kunnen toelaten.

De vrouw zegt: “Mijn account werd opgeheven omdat ik in mijn profiel had gezegd dat ik lesbienne was”, schrijft Teresa in een brief aan The Consumerist. “Ik werd hiervoor lastig gevallen door verschillende spelers en voelde me opgejaagd om naar verschillende games te gaan om zo hun gedrag te ontlopen.”

“Ze volgden me dan in een game en gingen tegen iedereen vertellen dat ze me moesten aangeven omdat ze niet wilden dat hun kinderen die vunzigheid te zien kregen.” Volgens Teresa werd haar account verwijderd en Xbox Live deed vervolgens niets om haar te helpen omdat anderen het volgens hun aanstootgevend vonden.

De baas van Xbox Live zei hier niets over te kunnen zeggen, behalve dat hij bezig is met het zoeken naar een manier waarop mensen veilig hun relatievoorkeur kunnen melden. Maar het uiten van een seksuele geaardheid, hetero, homo of wat dan ook is volgens hem momenteel niet toegestaan in Gamertags.

Daarnaast zouden er nog gelijkaardige verhalen zijn binnen gekomen van mensen die stellen dat ze verbannen zijn omdat ze het woord gay in hun naam gebruikte. Zelfs een jongeman die zijn echte naam Richard Gaywood is, werd van XBox Live verbannen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nieuwe game: bekeer of dood een homo.
Microsoft pionier laat €50.000.000 na aan holebi en aidsorganisaties.
Singapore: Games met holebi-thema onder vuur.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 26 February, 2009 en 2151 keer gelezen.