Jonge vrouw komt om op snelweg na holebi-fuif.De 23-jarige Wendy Vanseer die afgelopen weekend op de E314 ter hoogte van de afrit Tielt-Winge werd gegrepen door een vrachtwagen toen ze op de pechstrook liep en daarbij het leven liet kwam samen met haar vriendinnen van een holebi-fuif.

Vanseer stak zoals men eerder berichte niet de snelweg over maar stond op de pechstrook bij het eerste rijvlak, dit werd benadrukt door het parket en de familie. Wendy was met enkele vriendinnen gaan stappen in Leuven, ze kwamen net van een holebi-fuif in zaal Lido. Toen het gezelschap rond zes uur onderweg naar huis was kregen de meiden een zware discussie, naar verluidt over relatieproblemen.

Volgens de vriendin die de wagen bestuurde stopte ze even op de pechstrook. Wendy wilde graag telefoneren maar kon dat niet in de auto omdat er teveel rumoer was. Ze stapte uit, maar zag daarbij niet dat ze op de grens van de pechstrook stond. Haar vriendinnen wilde haar daar op attent maken en reden de wagen tot net achter haar, toen er ineens een grote vrachtwagen aan kwam. Wendy draaide zich om, maar de chauffeur zag haarr niet en sleurde haar enkele meters mee. Ze was op slag dood.

Volgens Patrick Vits, parketwoordvoerder uit Leuven gaat het om een noodlottige samenloop van omstandigheden, en zeker niet om zelfmoord. De jonge vrouw is volgens hem niet de snelweg overgestoken zoals afgelopen zaterdag in het nieuws werd gemeld. Ze liep op de rand van de pechstrook en dat is haar fataal geworden. Haar medepassagiers, die het ongeval zagen gebeuren, verkeerden in zware shock en werden overgebracht naar het UZ van Leuven.

Wendy Vanseer woonde in Diepenbeek, maar was van plan om terug naar haar geboortestad Maasmechelen te verhuizen. “Ze had net gebroken met haar vriendin, na een relatie van ongeveer een jaar. Al haar spullen stonden nog in hun huis, maar Wendy verbleef daar niet meer, ze logeerde bij kennissen in Maasmechelen,” legt haar nicht uit.

De ex, Evi, kreeg het nieuws pas zaterdagavond te horen, ze kon niet eerder worden gecontacteerd omdat ze eerder haar gsm toevallig was vergeten in de wagen van het slachtoffer. Ook voor haar is het verlies enorm. De twee waren nog vrienden en dachten er zelfs aan om opnieuw te beginnen met een relatie

Vader Antoon omschrijft zijn dochter als "een heel goed meisje, met een temperament. Maar dat had ze van mij." Wendy laat een zus en een halfbroertje na.

Omdat ze zo sociaal was en zo veel volk kende, heeft haar familie besloten om geen rouwbrieven rond te sturen maar een rouwbericht online te plaatsen. Via Netlog en GAYid worden haar vrienden op de hoogte gebracht van het slechte nieuws. De steunbetuigingen stromen alvast binnen.

Komende woensdag om half elf wordt Wendy begraven in de St-Barbarakerk van Eisden- Tuinwijk. Jessica: "Er zal muziek gespeeld worden van Tracy Chapman en van Pink, omdat ze daar grote fan van was."Bron: hbvl.be

Dit bericht is gepost op 16 February, 2009 en 4827 keer gelezen.