Lesbisch vaderschapsverlof voor federale ambtenaren.Vaderschapsverlof voor federale ambtenaren wordt weldra geslachtsneutraal. Dat wil zeggen dat vanaf dan ook lesbische meemoeders kunnen genieten van tien dagen verlof bij de geboorte van een kind.

Dit kondigde zopas federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven Vanackere aan. Open Vld holebimeter Katia Della Faille drong er bij de minister op aan om het goede voorbeeld te geven omdat minister Milquet nog steeds geen algemene aanpassing van de wetgeving had doorgevoerd. Want momenteel worden lesbische meemoeders nog steeds gediscrimineerd. Faille diende eerder een wetsvoorstel in rond het lesbisch meemoederschap.

De Open Vld minister en holebimeter van de partij herinnerde minister Vanackere aan zijn recente verleden van Vlaams minister van Welzijn. De Vlaamse regering anticipeerde reeds op de federale wetgeving en maakte het vaderschapsverlof genderneutraal voor de Vlaamse ambtenaren.

Katia della Faille hoopt verder dat minister Milquet dringend werk zal maken van een algemene regeling, waardoor ook lesbische werkneemsters uit de prive sector niet langer worden gediscrimineerd. Binnen veertien dagen zal de politica opnieuw politieke vragen stellen om te kijken of de regeling al een feit is.

Eerder kon je bij ons lezen:
Vlaamse holebi's vragen gelijke rechten voor lesbische meemoeders.
Minister Van Brempt wil vaderschapsverlof voor meemoeders.


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 25 January, 2009 en 4285 keer gelezen.