Stripfiguur Kuifje is homo.Volgens de voormalige Britse politicus en schrijver Matthew Parris is Kuifje absoluut homoseksueel. "Dat jongensachtige uiterlijk, die kleurige kleding en die intieme vriendschappen met mannen met snorren en of baarden...".

Volgens Parris wijst alles erop dat stripfiguur Kuifje homo is. "Het bewijs is overweldigend." Parris komt met zijn theorie net in de week dat Kuifje 80 jaar wordt. 'Hij is onervaren met vrouwen, heeft een blond gek kapsel, draagt een rare broek en sjaaltje. En daarbij logeert hij ook nog eens vaak in het landhuis van zijn beste vriend, een zeeman...Maak dan de kat wijs dat hij géén homo is."

Verder stelt Parris dat het feit dat Kuifje niet over zijn ouders praat en ze min of meer doodzwijgt, vaker voorkomt bij homo-jongens, omdat ze niet kunnen geloven dat ze echt een kind van hun ouders zijn. Er kwamen inmiddels al tal van boze reacties van Kuifje fans op de uitlatingen van Parris.

Kuifje is de naam van de hoofdpersoon in de strips van de Belgische striptekenaar Hergé. De eerste verscheen in 1929 en de eerste vertalingen van Kuifje in het Nederlands verschenen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal gaat over Kuifje die als verslaggever in Brussel woont. De eerste albums bevatten een grote politieke lading met plaats voor veel humor. Er werden ook tekenfilms en een speelfilm over Kuifje gemaakt. Hergé overleed in 1983

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 January, 2009 en 14638 keer gelezen.