Amerika: 22 jaar lang onderzoek naar lesbisch ouderschap.Amerikaanse Lesbische ouders voeden hun kinderen op tot gezonde en gelukkige kinderen. Dat blijkt uit een studie die maar liefst 22 jaar duurde, en daarmee ook de eerste langdurige studie is inzake kinderen die opgroeien met ouders van hetzelfde geslacht.

Uit de studie blijkt dat kinderen die opgroeien met lesbische ouders meer schade oplopen door discriminatie dan door de seksuele geaardheid van hun ouders.

Dit nieuwe rapport van het USA National Longitudinal Lesbian Family Study (NLLFS) wordt gepubliceerd in de Journal of Orthopsychiatry en Journal of Lesbian Studies. De studie is de langst lopende ooit inzake homo en lesbisch ouderschap. Het volgde lesbische koppels sinds 1986 die kinderen kregen via donorsperma. De resultaten zijn onder andere gebaseerd op interviews die werden gehouden op het moment dat de kinderen tien jaar oud waren.

Het NLLFS bevestigt bovendien meer dan veertig andere studies over kinderen van homo en lesbische ouders, en verdedigt de positie van de grote professionele organisaties inzake het welzijn van kinderen die opgroeien bij lesbische of homoseksuele ouders.

Uit het onderzoek blijkt dat de seksuele oriŽntatie van de ouders de kinderen niet beÔnvloed of schade toe brengt. Wel blijkt dat sommige kinderen schade oplopen door de discriminatie die ze ondergaan, bijvoorbeeld wanneer de school maar met ťťn van de ouders wil omgaan en niet met allebei. Of wanneer de school gewoon niet openstaat voor holebi's. Maar over het algemeen genomen blijkt dat kinderen die opgroeien met twee moeders gelukkige gezonde kinderen zijn.

De lesbische ouders creŽren gezonde, liefhebbende kinderen en bieden een veilige thuis. Wanneer de kinderen te maken krijgen met de negatieve effecten van homofobie wordt dit door de lesbische ouders meestal opgevangen door hun grote betrokkenheid binnen de holebi of lesbische gemeenschap, waar de kinderen in contact komen met verschillende mensen en leren wat diversiteit is. Ook wanneer er wordt gekozen voor een school met een positief holebi beleid maakt de kans op schade bij de kinderen miniem tot onbestaande.

Daarnaast blijkt dat lesbische ouders de meest liberale ouders ter wereld zijn. Omdat ze de enige zijn die erg lang en goed nadenken voor ze besluiten kinderen te nemen en daarbij de voor en tegens serieus afwegen.
Bron: holebi.info en queernews

Dit bericht is gepost op 22 December, 2008 en 4068 keer gelezen.