Californisch hooggerechtshof buigt zich over homohuwelijks verbod.San Francisco, Californië. Het hooggerechtshof van Californië heeft woensdag besloten dat ze zich zullen buigen over de verschillende wettelijke aanklachten die geuit warden tegen ‘Proposition 8’, dat het homohuwelijk verbiedt.

Het hooggerechtshof accepteerde drie van deze aanklachten, waarin verzocht wordt om ‘Proposition 8’ te annuleren. ‘Proposition 8’ werd op 4 november voorgelegd aan de kiezers en werd goedgestemd met een kleine meerderheid.

Het homohuwelijk werd mogelijk vanaf mei dit jaar, na een oordeel van het hooggerechtshof en ging van kracht een maand later. Tussen juni en november 2008 traden er meer dan 18.000 homo en lesbi koppels in het huwelijk.

Alle drie de zaken beweren dat ‘Proposition 8’ de rechten van de mens in een minderheidsgroep schendt. Ze zeggen verder dat kiezers op hun eentje niet de autoriteit hebben om een belangrijke verandering aan de grondwet door te voeren.

De hoorzitting zal naar alle waarschijnlijkheid doorgaan in maart 2009. Zowel voorstanders als tegenstanders van ‘Proposition 8’ denken dat hun argumenten doorslaggevend zullen zijn.

Het hooggerechtshof wordt voorgezeten door 7 gerechtigden, waarvan er 6 stemden voor het aannemen van deze rechtszaak.

Eerder kon je bij ons lezen:
Gouverneur Arnold Schwarzenegger hoopt op herinvoeging homohuwelijk.
Teneergeslagen Californische holebi gemeenschap vecht terug.

Bron: Holebi.info en 365gay.com

Dit bericht is gepost op 20 November, 2008 en 1410 keer gelezen.Reageer op dit bericht: