Comédienne uit de kast tijdens rally voor homohuwelijk + filmke.Het verbod op het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Californië heeft de Amerikaanse Comédienne en actrice Wanda Sykes (foto) uit de kast doen komen als lesbienne. Dit deed ze tijdens een rally die pleitte voor gelijke rechten voor Amerikaanse holebi's naar aanleiding van de afschaffing van het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië.

"In plaats van het homohuwelijk mogelijk te maken in Californië, gaan we het mogelijk maken in het hele land", riep Sykes enthousiast. Verder maakt ze zich vooral druk over de veelgehoorde bewering dat homoseksualiteit een keuze is. "Dat is hetzelfde als wanneer je tegen mij zegt dat ik ervoor heb gekozen een vrouw te zijn, dat ik ervoor heb gekozen om zwart te zijn. Als homoseksualiteit een keuze is, zijn mensen dan heteroseksueel omdat ze ervoor hebben gekozen niet homoseksueel te zijn?."

De 44-jarige Sykes trouwde nog net op de valreep met haar partner, één maand later, op 4 november op precies te zijn, werd het homohuwelijk in Californië na een referendum en Proposition 8 afgeschaft en bij wet verboden. In mei van dit jaar werd het huwelijk opengesteld voor homo's en lesbiennes, inmiddels zijn er ruim 18.000 homo's en lesbiennes getrouwd, of hun huwelijken nog geldig zijn is niet geweten, maar vermoedelijk niet.

Sykes zei verder nog: "Ik ben er trots op een vrouw te zijn, ik ben er trots op een zwarte vrouw te zijn, ik ben er trots op om lesbisch te zijn." En deed daarmee meteen haar coming-out als lesbienne. Je kan in een filmpje de uitspraken van Sykes bekijken Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Acteur Chuck Norris tegen homohuwelijk.
Guns N' Roses gitarist Slash komt op voor homohuwelijk + filmke.
Holebi's en hetero's protesteren wereldwijd tegen Amerika.
Elton John zegt: homo en lesbo's moeten geen huwelijk willen.


Bron: rtl.nl

Dit bericht is gepost op 19 November, 2008 en 2272 keer gelezen.