Elton John zegt: homo en lesbo's moeten geen huwelijk willen.Sir Elton John, die een samenlevingscontract heeft met partner David Furnisch (foto), zegt ervan overtuigd te zijn dat de omstreden Proposition 8 in de Amerikaanse staat CaliforniŽ werd gestemd omdat het woord 'huwelijk' mensen ervan weerhield tegen te stemmen.

Sinds mei van dit jaar stond het huwelijk in CaliforniŽ open voor homo's en lesbiennes. Op 4 november was er een referendum, ingediend door de groep(en) die Proposition 8 in het leven riepen. Een kleine meerderheid stemde voor het voorstel dat het homohuwelijk opnieuw verbied in CaliforniŽ.

"Ik wil niet trouwen. David en ik zijn niet getrouwd, laat dat duidelijk zijn. Wat fout was aan Proposition 8 is dat ze meteen voor het huwelijk gingen. Dat woord stuit heel wat mensen tegen de borst," aldus John. Die verder oordeelt dat homo en lesbische koppels zich tevreden moeten stellen met een samenlevingscontract, die hen dezelfde rechten geeft als getrouwde heteroseksuele koppels.

Eerder kon je bij ons lezen:
Melissa Etheridge woedend om homohuwelijk.
Ellen DeGeneres treurt om homohuwelijk.
70% van de Afrikaanse Amerikanen stemden tegen het homohuwelijk.
Teneergeslagen Californische holebi gemeenschap vecht terug.Bron: demorgen.be

Dit bericht is gepost op 13 November, 2008 en 3339 keer gelezen.