Gouverneur Arnold Schwarzenegger hoopt op herinvoeging homohuwelijk.San Francisco, CaliforniŽ. Terwijl holebiís voor de vijfde dag op rij demonstreren tegen het verbod op het homohuwelijk, verklaart gouverneur Arnold Schwarzenegger dat het hooggerechtshof dit verbod herroept.

Hij noemt het goedkeuren van het grondwettelijke amendement een onfortuinlijke gebeurtenis, maar zegt erbij dat het hierbij niet eindigt. En hij gelooft erin dat het hooggerechtshof dit amendement zal tenietdoen en dan kunnen ze terug vooruit met het homohuwelijk.

De gouverneur van CaliforniŽ en zijn vrouw hebben zich eerder al uitgesproken tegen het verbod op het homohuwelijk. Het verbod kwam er door met een nipte meerderheid. Vanaf dat moment zijn holebi en transgender burgerrechtenorganisaties begonnen met een zaak in te dienen voor het hooggerechtshof om het verbod ongeldig te laten verklaren.

Arnold Schwarzenegger roept de holebiís op om hun strijd voor het homohuwelijk niet op te geven. Ze mogen dit niet loslaten tot ze krijgen wat ze willen, aldus Schwarzenegger. Dit is een opmerkelijke verandering in zijn standpunt, wanneer dat vergeleken wordt met het jaar ervoor toen een wet voor het homohuwelijk goedgekeurd werd en hij zijn veto stelde.

Eerder kon je bij ons lezen:
Teneergeslagen Californische holebi gemeenschap vecht terug.
First Lady van CaliforniŽ wil dat holebiís kunnen blijven huwen.

Bron: Holebi.info en 365gay.com

Dit bericht is gepost op 11 November, 2008 en 2571 keer gelezen.