Teneergeslagen Californische holebi gemeenschap vecht terug.CaliforniŽ. Proposition 8, het amendement dat het homohuwelijk verbiedt, werd goedgekeurd met een kleine meerderheid. Er heerst een grote verslagenheid en veel onbegrip bij de Californische homoís en lesbiennes. Het is een groot verlies, want waar jaren voor gestreden werd en pas bereikt was, werd weer van de tafel geveegd.

Duizenden holebiís en sympathisanten trokken in Los Angeles de straat op om te protesteren tegen deze discriminatie. Er heerst woede. Holebi organisaties zoeken uit hoe ze dit amendement gaan aanvechten, want de strijd wordt niet opgegeven. Er is groot protest in San Francisco. Iedereen heeft het recht om te huwen, wordt er overal gehoord.

Het is allemaal nog onduidelijk welk effect dit zal hebben op de 18.000 holebi koppels die gehuwd zijn tussen half juni en nu. Tegenhangers van het homohuwelijk kunnen hun blijdschap niet op. Zij vinden dat gerechtigheid heeft plaatsgevonden. De bevolking zou volgens hen eindelijk hun gezond verstand gebruikt hebben. Christenen willen het juiste voorbeeld geven en het verschil maken.

Aanhangers van het homohuwelijk hoopten dat de grote opkomst voor Barack Obama de juiste zet zou geven om Proposition8 te verslaan. Dit was echter niet het geval. 52% van de bevolking stemde tegen het homohuwelijk.
Voor de holebi gemeenschap is het een hele teleurstelling en men spreekt van pure discriminatie. Het huwelijk zou een persoonlijke beslissing moeten zijn en anderen zouden niet mogen beslissen of je nu mag en kan huwen of niet. Er is geen vrijheid om diegenen die je graag ziet, ook te huwen.

Langs de andere kant is 48% van de bevolking die voor het homohuwelijk stemt toch niet weinig, want het is bijna de helft, wat een heel verschil is tegenover 8 jaar geleden.

Sommige holebiís proberen positief te blijven en voelen zich gehuwd in hun hart en dat kan niemand afnemen. Hun relatie stopt niet bij wat wettelijk wel of niet mogelijk is.

Ondertussen wordt er al een petitie opgesteld om het verbod om te keren. Er wordt de nadruk gelegd op de onwettelijkheid van Proposition 8. Dit is zeker geen afgesloten hoofdstuk.

Eerder kon je bij ons lezen:
Voorlopig lijkt het homohuwelijk tragisch te eindigen in CaliforniŽ.

Bron: Holebi.info en 365gay.com

Dit bericht is gepost op 07 November, 2008 en 2377 keer gelezen.