Je leest:

Brief van Californische homo aan Californische heteroís.Beste Californische heteroís,

Mijn naam is C. Brian Smith en ik ben een Californische homo.

Op 4 november van dit jaar zal men u vragen om te stemmen op ĎProposition 8í, een grondwettelijk amendement dat het homohuwelijk zal verbieden. Ik vraag u met aandrang om neen te stemmen tegen dit referendum.

Geloof me, ik weet dat het delen van het instituut van het huwelijk met holebiís een eng idee is. Jullie heteroís houden er van om te huwen en gehuwd te zijn. Jullie doen dit al zo lang en jullie zijn heel beschermend tegenover het huwelijk. Het huwelijk is geen speelgoed. Indien het speelgoed zou zijn, zou het jullie favoriete speelgoed zijn, dat je met niemand wil delen. Kunnen jullie het toch proberen te delen?

In naam van alle Californische holebiís vraag ik vanuit het hart of we geen overeenkomst kunnen sluiten. Wij zullen er alles aan doen zodanig dat jullie zich meer op je gemak voelen met het homohuwelijk.

Wanneer ik een homohuwelijk zal aangaan, zal ik mijn bruidegom niet kussen, want wie staat er nu op te wachten om twee mannen te zien kussen. Want ik realiseer me dat er kinderen, ouderen en soms heiligen kunnen aanwezig zijn. Misschien kunnen we gewoon handen schudden of een knuffel geven.

Wanneer ik in het homohuwelijk treed, beloof ik dat ik geen misbruik zal maken van de partnervoordelen van mijn echtgenoot. Ik zal goed aan sport doen en de nodige voorzorgsmaatregelen nemen op gebied van gezondheid. Want wie zit er nu te wachten op iemand die HIV positief is of Aids heeft. Ik zal de dokter enkel bezoeken in uiterste nood en zal dan vragen aan mijn echtgenoot om thuis te blijven (ook al heeft hij het recht om mij te bezoeken). Anders kunnen andere patiŽnten misschien iets opdoen van hem.

Wanneer ik een homohuwelijk aanga, zal ik onze kinderen leren om geen holebi te zijn, zoals wij. Jullie houden van jullie kinderen, ik weet dat. Je beschermt hen tegen ziektes, tegen het slechte weer. Jullie zouden hen ook beschermen tegen homoseksualiteit. Jullie denken dikwijls dat wanneer jullie kinderen een homokoppel zien, ze onmiddellijk zullen proberen om ook homo te zijn. Dat is natuurlijk niets dat een ouder wil voor zijn kinderen.

Wanneer ik een homohuwelijk aanga, zal ik scheiden, net zoals jullie. Meer dan 50% van de heteroseksuele huwelijken eindigen in een scheiding. Hoe gaat dit samen met het onaantastbare van het huwelijk? Maar ja, jullie hebben meer huwelijkservaring dan wij. Misschien kunnen we, net zoals jullie, ook 2 of 3 kinderen krijgen en dan na 10 jaar huwelijk opstappen om te huwen met iemand die jonger is en minder dominant is.

Indien ik in het homohuwelijk stap, zal ik maar gebruik maken van enkele van de 1400 rechten waarover we kunnen beschikken. Indien mijn partner overleden is, zal ik mijn zeggenschap over de begrafenis of crematie opgeven. Dat is een moeilijk onderwerp.

Indien ik in het homohuwelijk stap, beloof ik dat jullie ons nog steeds mietjes of fags kunnen noemen. Anders valt jullie humor weg.

Wanneer ik in het homohuwelijk stap, zal ik niet achter polygamie of beestachtigheden staan. Ik kan begrijpen dat meerdere partners hebben, sommigen voldoening kan geven. Ik kan begrijpen dat sommigen zelfs het jawoord willen geven aan de hond van wie ze houden. Maar ik zal me hiervan onthouden. Zelfs honden of katten kunnen huwen en krijgen er een huwelijksfeest bovenop. Maar ja, kan jij je hond het recht op een huwelijk ontzeggen?

Californische heteroís, bedankt om de tijd te nemen om dit allemaal te lezen en om dit te bespreken met je echtgenoot of echtgenote. Deel alsjeblief het huwelijk met ons. Stem neen tegen Proposition 8.

Eerder kon je bij ons lezen:
Californische leerkrachten geven massa geld voor behoud homohuwelijk.
Google steunt homohuwelijk in CaliforniŽ.
Levi Strauss steunt homohuwelijk in CaliforniŽ.
Ook TR Knight wil homohuwelijk in CaliforniŽ redden.
Meer dan 11000 Californische homohuwelijken afgesloten op 3 maand.

Bron: Holebi.info en 236.com

Dit bericht is gepost op 24 October, 2008 en 1685 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.