Je leest:

De tien beste plaatsen ter wereld om holebi te zijn.De tien beste plaatsen om als holebi een zo volledig mogelijk leven te zijn, worden voor u weergegeven.

San Francisco. Het gebied van Castro en 18th Street staat bekend als de meest homoseksuele vierhoek ter wereld. Maar eigenlijk is deze hele omgeving een verwelkomend gebied voor de holebi gemeenschap. Het begon allemaal al in de jaren 70. Nu is het zover dat CaliforniŽ ťťn van de twee enige Amerikaanse staten is waar je in het homohuwelijk kan treden.

Sydney, Australie. Alles is daar erg beginnen te veranderen sinds de eerste Mardi Gras doorging in 1978. Tot 1984 was homoseksualiteit illegaal in New South Wales. Verschillende van de 53 demonstranten verloren hun job, toen hun fotoís in de krant kwamen. Nu zijn holebiís geÔntegreerd in de gemeenschap van Sydney. Mardi Gras is nu een 3weken durend festival en is het grootste dansfestijn van het land. Oxford Street os de meest zichtbare holebi uitgangsplaats van de stad. Het homohuwelijk is nog niet mogelijk onder de federale wet.

New York wordt gezien als de hoofdstad van de holebiís. Lesbiennes en homoís van alle leeftijden en alle rassen zijn overal geÔntegreerd. Hun seksuele oriŽntatie is dikwijls iets dat veel minder belang heeft dan ergens anders. Holebi gebieden vind je overal, van Chelsea tot East River en Brooklyn. Verdraagzaamheid is de gangbare norm. Ook hier is het homohuwelijk niet mogelijk.

Mykonos, Griekenland. Dit eilandje is sinds 1960 beroemd voor zijn verdraagzaamheid en het nachtleven voor homoís en lesbiennes. Ondanks de competitie met eilanden zoals Ibiza, trekt Mykonos nog hordes holebiís aan. Homoseksualiteit is wettelijk in Griekenland sinds 1951. Holebiís in de geschiedenis gaat dikwijls terug tot in het oude Griekenland.

Van Mykonos gaan we naar Parijs, Frankrijk. Deze stad is een natuurlijke omgeving voor het bloeiende holebi leven. Het district Marais is een commercieel holebi gebied. Je vindt in Parijs ook chique bars voor lesbiennes en filmfestivals enkel voor vrouwen.

Barcelona, Spanje, staat ook bekend voor zijn verdraagzaamheid tegenover holebiís. Dat was anders ten tijde van de dictatuur van Franco. Het moderne Spanje maakt dit goed en heeft nu ťťn van de meest vooruitstrevende wetgevingen ter wereld. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen er huwen, met gelijke rechten en kunnen adopteren.

Amsterdam. Nederland was het eerste land waar het homohuwelijk wettelijk werd in 2001. Dit is misschien niet zo verrassend, omdat het land steeds een seksueel vrij land was, zeker in Amsterdam. Het eerste holebi hotel, ĎGolden Bearí, opende zijn deuren in 1948.

Londen, Groot-BrittanniŽ. De Britten waren eeuwenlang verdraagzaam tegenover holebiís, tot dat holebiís zich meer ging verstoppen na het Oscar Wilde proces. In 1967 werd homoseksualiteit gelegaliseerd. Wetgevingen voor gelijke rechten en goede campagnes maakten van Londen ťťn van de meest verdraagzame steden ter wereld. Holebiís kunnen ene burgerlijk partnerschap aangaan en kunnen adopteren.

Kopenhagen, Denemarken. In 1989 werd Denemarken het eerste land ter wereld dat holebi partnerregistraties doorvoerde. Het land heeft steeds een hoge graag van verdraagzaamheid gehad tegenover homoís en lesbiennes. Je vindt er overal homo en lesbi bars. Jaarlijks is er een holebi Pride en een holebi filmfestival. In 2009 zal Kopenhagen het gastland zijn voor de ĎWorld Outgamesí.

Als tiende hebben we Berlijn, Duitsland. De pijnlijke periode van de naziís en de verdeeldheid maken deze stad nog aantrekkelijker voor mensen met een alternatieve levensstijl. Je moet onconventioneel zijn om in Berlijn te wonen. De burgemeester van Berlijn is homo. Onlangs opende Berlijn zijn eerste rusthuis voor holebiís op leeftijd.

Eerder kon je bij ons lezen:
De 5 landen die de meeste vooruitgang boekten omtrent holebiís.
De 5 minst tolerante plaatsen wereldwijd, tegenover holebiís.

Bron: Holebi.info en The Independent

Dit bericht is gepost op 23 September, 2008 en 3128 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
01 september 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.