Je leest:

De tien beste plaatsen ter wereld om holebi te zijn.De tien beste plaatsen om als holebi een zo volledig mogelijk leven te zijn, worden voor u weergegeven.

San Francisco. Het gebied van Castro en 18th Street staat bekend als de meest homoseksuele vierhoek ter wereld. Maar eigenlijk is deze hele omgeving een verwelkomend gebied voor de holebi gemeenschap. Het begon allemaal al in de jaren 70. Nu is het zover dat Californië één van de twee enige Amerikaanse staten is waar je in het homohuwelijk kan treden.

Sydney, Australie. Alles is daar erg beginnen te veranderen sinds de eerste Mardi Gras doorging in 1978. Tot 1984 was homoseksualiteit illegaal in New South Wales. Verschillende van de 53 demonstranten verloren hun job, toen hun foto’s in de krant kwamen. Nu zijn holebi’s geïntegreerd in de gemeenschap van Sydney. Mardi Gras is nu een 3weken durend festival en is het grootste dansfestijn van het land. Oxford Street os de meest zichtbare holebi uitgangsplaats van de stad. Het homohuwelijk is nog niet mogelijk onder de federale wet.

New York wordt gezien als de hoofdstad van de holebi’s. Lesbiennes en homo’s van alle leeftijden en alle rassen zijn overal geïntegreerd. Hun seksuele oriëntatie is dikwijls iets dat veel minder belang heeft dan ergens anders. Holebi gebieden vind je overal, van Chelsea tot East River en Brooklyn. Verdraagzaamheid is de gangbare norm. Ook hier is het homohuwelijk niet mogelijk.

Mykonos, Griekenland. Dit eilandje is sinds 1960 beroemd voor zijn verdraagzaamheid en het nachtleven voor homo’s en lesbiennes. Ondanks de competitie met eilanden zoals Ibiza, trekt Mykonos nog hordes holebi’s aan. Homoseksualiteit is wettelijk in Griekenland sinds 1951. Holebi’s in de geschiedenis gaat dikwijls terug tot in het oude Griekenland.

Van Mykonos gaan we naar Parijs, Frankrijk. Deze stad is een natuurlijke omgeving voor het bloeiende holebi leven. Het district Marais is een commercieel holebi gebied. Je vindt in Parijs ook chique bars voor lesbiennes en filmfestivals enkel voor vrouwen.

Barcelona, Spanje, staat ook bekend voor zijn verdraagzaamheid tegenover holebi’s. Dat was anders ten tijde van de dictatuur van Franco. Het moderne Spanje maakt dit goed en heeft nu één van de meest vooruitstrevende wetgevingen ter wereld. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen er huwen, met gelijke rechten en kunnen adopteren.

Amsterdam. Nederland was het eerste land waar het homohuwelijk wettelijk werd in 2001. Dit is misschien niet zo verrassend, omdat het land steeds een seksueel vrij land was, zeker in Amsterdam. Het eerste holebi hotel, ‘Golden Bear’, opende zijn deuren in 1948.

Londen, Groot-Brittannië. De Britten waren eeuwenlang verdraagzaam tegenover holebi’s, tot dat holebi’s zich meer ging verstoppen na het Oscar Wilde proces. In 1967 werd homoseksualiteit gelegaliseerd. Wetgevingen voor gelijke rechten en goede campagnes maakten van Londen één van de meest verdraagzame steden ter wereld. Holebi’s kunnen ene burgerlijk partnerschap aangaan en kunnen adopteren.

Kopenhagen, Denemarken. In 1989 werd Denemarken het eerste land ter wereld dat holebi partnerregistraties doorvoerde. Het land heeft steeds een hoge graag van verdraagzaamheid gehad tegenover homo’s en lesbiennes. Je vindt er overal homo en lesbi bars. Jaarlijks is er een holebi Pride en een holebi filmfestival. In 2009 zal Kopenhagen het gastland zijn voor de ‘World Outgames’.

Als tiende hebben we Berlijn, Duitsland. De pijnlijke periode van de nazi’s en de verdeeldheid maken deze stad nog aantrekkelijker voor mensen met een alternatieve levensstijl. Je moet onconventioneel zijn om in Berlijn te wonen. De burgemeester van Berlijn is homo. Onlangs opende Berlijn zijn eerste rusthuis voor holebi’s op leeftijd.

Eerder kon je bij ons lezen:
De 5 landen die de meeste vooruitgang boekten omtrent holebi’s.
De 5 minst tolerante plaatsen wereldwijd, tegenover holebi’s.

Bron: Holebi.info en The Independent

Dit bericht is gepost op 23 September, 2008 en 3075 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Brussel blaast sharethecolor campagne (holebi & trans) opnieuw leven in (kleur je pinknagel).

 

Papieren versie van enig Belgisch holebi & transgender magazine stopt er mee.

 

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 


Buitenlands nieuws

Queer bier (Pride bier) ter ere van holebi & transgender activiste en viering 50 jaar Stonewall rellen.

 

Canada viert 50 jaar holebi zijn uit de strafwet met gelijkheidsmunt + video.

 

Nederlandse top schaatsster en vriendin schaatsster verloofd.

 

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 


Showbizz nieuws

Actrice trots op transgender dochtertje + lijstje andere beroemdheden met trans kind.

 

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.