Je leest:

De tien beste plaatsen ter wereld om holebi te zijn.De tien beste plaatsen om als holebi een zo volledig mogelijk leven te zijn, worden voor u weergegeven.

San Francisco. Het gebied van Castro en 18th Street staat bekend als de meest homoseksuele vierhoek ter wereld. Maar eigenlijk is deze hele omgeving een verwelkomend gebied voor de holebi gemeenschap. Het begon allemaal al in de jaren 70. Nu is het zover dat Californië één van de twee enige Amerikaanse staten is waar je in het homohuwelijk kan treden.

Sydney, Australie. Alles is daar erg beginnen te veranderen sinds de eerste Mardi Gras doorging in 1978. Tot 1984 was homoseksualiteit illegaal in New South Wales. Verschillende van de 53 demonstranten verloren hun job, toen hun foto’s in de krant kwamen. Nu zijn holebi’s geïntegreerd in de gemeenschap van Sydney. Mardi Gras is nu een 3weken durend festival en is het grootste dansfestijn van het land. Oxford Street os de meest zichtbare holebi uitgangsplaats van de stad. Het homohuwelijk is nog niet mogelijk onder de federale wet.

New York wordt gezien als de hoofdstad van de holebi’s. Lesbiennes en homo’s van alle leeftijden en alle rassen zijn overal geïntegreerd. Hun seksuele oriëntatie is dikwijls iets dat veel minder belang heeft dan ergens anders. Holebi gebieden vind je overal, van Chelsea tot East River en Brooklyn. Verdraagzaamheid is de gangbare norm. Ook hier is het homohuwelijk niet mogelijk.

Mykonos, Griekenland. Dit eilandje is sinds 1960 beroemd voor zijn verdraagzaamheid en het nachtleven voor homo’s en lesbiennes. Ondanks de competitie met eilanden zoals Ibiza, trekt Mykonos nog hordes holebi’s aan. Homoseksualiteit is wettelijk in Griekenland sinds 1951. Holebi’s in de geschiedenis gaat dikwijls terug tot in het oude Griekenland.

Van Mykonos gaan we naar Parijs, Frankrijk. Deze stad is een natuurlijke omgeving voor het bloeiende holebi leven. Het district Marais is een commercieel holebi gebied. Je vindt in Parijs ook chique bars voor lesbiennes en filmfestivals enkel voor vrouwen.

Barcelona, Spanje, staat ook bekend voor zijn verdraagzaamheid tegenover holebi’s. Dat was anders ten tijde van de dictatuur van Franco. Het moderne Spanje maakt dit goed en heeft nu één van de meest vooruitstrevende wetgevingen ter wereld. Koppels van hetzelfde geslacht kunnen er huwen, met gelijke rechten en kunnen adopteren.

Amsterdam. Nederland was het eerste land waar het homohuwelijk wettelijk werd in 2001. Dit is misschien niet zo verrassend, omdat het land steeds een seksueel vrij land was, zeker in Amsterdam. Het eerste holebi hotel, ‘Golden Bear’, opende zijn deuren in 1948.

Londen, Groot-Brittannië. De Britten waren eeuwenlang verdraagzaam tegenover holebi’s, tot dat holebi’s zich meer ging verstoppen na het Oscar Wilde proces. In 1967 werd homoseksualiteit gelegaliseerd. Wetgevingen voor gelijke rechten en goede campagnes maakten van Londen één van de meest verdraagzame steden ter wereld. Holebi’s kunnen ene burgerlijk partnerschap aangaan en kunnen adopteren.

Kopenhagen, Denemarken. In 1989 werd Denemarken het eerste land ter wereld dat holebi partnerregistraties doorvoerde. Het land heeft steeds een hoge graag van verdraagzaamheid gehad tegenover homo’s en lesbiennes. Je vindt er overal homo en lesbi bars. Jaarlijks is er een holebi Pride en een holebi filmfestival. In 2009 zal Kopenhagen het gastland zijn voor de ‘World Outgames’.

Als tiende hebben we Berlijn, Duitsland. De pijnlijke periode van de nazi’s en de verdeeldheid maken deze stad nog aantrekkelijker voor mensen met een alternatieve levensstijl. Je moet onconventioneel zijn om in Berlijn te wonen. De burgemeester van Berlijn is homo. Onlangs opende Berlijn zijn eerste rusthuis voor holebi’s op leeftijd.

Eerder kon je bij ons lezen:
De 5 landen die de meeste vooruitgang boekten omtrent holebi’s.
De 5 minst tolerante plaatsen wereldwijd, tegenover holebi’s.

Bron: Holebi.info en The Independent

Dit bericht is gepost op 23 September, 2008 en 3049 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Glaucio Duarte

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links.

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links.

 

James Cooke lanceert eigen cosmeticalijn + video.

 

Uniek: voor het eerst transgender personage en ook nog door transgender in Ketnet serie.

 

'Hij moet zijn mond eens houden', aldus Dorian de vriend van James Cooke.

 


Buitenlands nieuws

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 

Holebi & Transgender millennials dichten kloof met hetero's met wel of geen kinderen.

 

Homo papa's zijn meer betrokken bij opvoeding van kind(eren).

 


Showbizz nieuws

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.

 

Presentator Andy Cohen trotse alleenstaande papa van zoontje.