Holebi.info stelt voor: AA De Eerste.

Update contact info december 2012Op 2 april zijn wij van holebi.info gestart met een voorstellings ronde om zoveel mogelijk Vlaamse holebi, homo, lesbi,...organisaties in Vlaanderen aan u voor te stellen. De groepen die al aan bod zijn geweest kan je terug vinden via een link onderaan of via de link meer binnenlands nieuws. Wat betreft de antwoorden lieten we de organisaties vrij om kort en bondig te reageren of lang en uitgebreid, waarbij sommigen niet alle vragen beantwoorden en anderen wel.

Verantwoordelijke van een organisatie en geen vragenlijst ontvangen? mail snel naar holebi.info@holebi.info met vermelding vragenlijst.


Als zesentwintigste organisatie stellen wij u voor: AA De Eerste.


Naam of nicknaam en functie van persoon die deze vragenlijst invulde:
Bart - namens AA De Eerste (Groep Antwerpen én Gent)

Naam organisatie:
AA De Eerste - Anonieme Alcoholisten Groep voor Holebi's

Doelgroep:
Holebi's met verslavingsproblematiek, in 't bijzonder alcoholverslaving

Werkings gebied:
Er bestaan twee groepen, één in Antwerpen en één in Gent.
Elke dinsdag is er een AA Vergadering in het Antwerpse Roze Huis,
en
Elke donderdag is er een AA Vergadering in Casa Rosa te Gent.

Wanneer is de organisatie opgericht? en door wie?
AA-De Eerste werd in 1996 te Waregem opgericht door drie homo's die actief waren in de reguliere AA-Groepen. Eén van hen had zich kort ervoor geout in zijn groep en dit viel daar in slechte aarde. Daarom besloten de drie om een AA-Groep op te richten specifiek voor holebi's.

Waarom richten jullie je specifiek tot de doelgroep waar jullie voor staan?
De meeste holebi's voelen zich perfect thuis in de reguliere AA-Groepen. Een minderheid voelt zich echter geremd om open en eerlijk te praten over hun eigen leefwereld. De schrik voor een mogelijke afwijzing kan er ook voor zorgen dat de drempel om naar AA te gaan behoorlijk hoog wordt. In onze groepen sta je er niet langer alleen, noch met je alcoholprobleem (of ander verslavingsgedrag), noch met je holebi-zijn.

Hoeveel leden telt uw organisatie?
Het aantal aanwezigen op de vergaderingen variert vaak van week tot week. Groep Antwerpen heeft nu gemiddeld 5 a 6 vaste leden. Groep Gent heeft 6 a 9 vaste leden.

Wat doen en organiseren jullie?
Elke dinsdag te Antwerpen en elke donderdag te Gent, houden wij een AA Vergadering. Net als in andere AA-Groepen is de grondslag voor onze werking het herstelprogramma van de 12 stappen en 12 tradities.

Hoe worden nieuwe mensen opgevangen, verwelkomt? en door wie?
Nieuwe personen kunnen gewoon aansluiten op de vergaderingen, een voorafgaand gesprek is niet vereist. Het merendeel geeft er echter toch de voorkeur aan om op voorhand iemand telefonisch te spreken of te ontmoeten om hun verhaal te doen. De contactpersonen zijn 24 op 24 en 7 dagen op 7 bereikbaar. Nieuwe personen kunnen met hen afspreken voor een verkennend gesprek. Er is ook de mogelijkheid om via mail meer informatie op te vragen.

Komt er veel volk naar jullie activiteiten?
Dat varieert van week tot week.

Hoe trekken jullie nieuw volk aan?
Via promotie zoals onze folder, vermelding op diverse websites (o.a Het Roze Huis, Casa Rosa, Holebifederatie) En vermeldingen in magazines zoals: Zizo, Casa PRosa, AA-Contactgids. Ook via opname op zelfhulpsite's zoals Trefpunt Zelfhulp, Sociale Kaart Antwerpen, enz...

Wat moeten mensen doen wanneer ze interesse hebben om eens langst te komen?
Mensen kunnen gewoon aansluiten op de vergaderingen. Ze kunnen ook contact opnemen met één van de contactpersonen of via mail voor meer informatie en/of een kennismakingsgesprek.

Groep Antwerpen
Waar : Het Roze Huis - 1ste Verdiep Draakplaats 1 - Antwerpen
Wanneer : Elke dinsdag van 20 tot 22.00 uur
Contact : Sven: 0479 / 34.36.66 of Bob: 0475 / 98.04.66
Email: gauke.poppema@kreatos.be

Groep Gent
Waar : Casa Rosa - Salon (Gelijkvloers) Kammerstraat 22 - Gent
Wanneer : Elke donderdag van 20 tot 22 uur
Contact : Bart : 0485 / 59.62.61 - Kris : 0497 / 83.95.50
Email: eerste.gent@live.be

Groep Waregem
Contact : Frederik : 03 / 777.61.32 of Geert : 0472 / 44.64.09
Email: eerste.waregem@live.be

Algemeen adres: AA De Eerste p/a Kammerstraat 22 - 9000 Gent - Bart : 0485 / 59.62.61
Email: eerste@live.be
- Infofolder via pdf : KLIK HIER

Wat willen jullie ons nog meer vertellen?
Basis van het AA-programma is totale alcoholonthouding. De enige vereiste voor lidmaatschap is een gemeend verlangen op te houden met drinken, er zijn geen geldelijke verplichtingen. En er zijn ook geen bindingen met enige religie, sekte, genootschap, politieke partij of enigerlei andere organisatie of instelling.

Bron: holebi.info in samenwerking met AA De Eerste

Dit bericht is gepost op 09 July, 2008 en 5204 keer gelezen.