Je leest:

Mensen moeten geloven in Sinterklaas en in Paul de Leeuw's Adje.Mensen moeten geloven in Sinterklaas en in Adje. Enkele jaren geleden verscheen hij in het televisieprogramma Mooi! Weer De Leeuw. "Lieve Paul, ik ben Adje, mag ik eens een liedje zingen, want onze dirigent wordt 50 jaar", zo schreef hij destijds aan Paul de Leeuw, die meteen de harten van iedereen stal.

Paul kwam er pas een dag later achter dat hij bij de neus was genomen. Want Adje is in werkelijkheid geen slungel die de geestesvermogens niet allemaal op een rijtje heeft, maar wel een acteur die een typetje speelde. Maar tot op de dag van vandaag, drie jaar later, zijn er nog altijd kijkers die denken dat Adje echt is en dat hij een zielige slungel is die geestelijk achtergesteld is.

Journalisten hebben het niet makkelijk om Arijan van Bavel (foto) te spreken, want Arijan treedt niet makkelijk als Arijan naar buiten, omdat hij het mysterie rond Adje in stand wil houden. Adje is een merk dat hij koestert, dat is voor de acteur naar eigen zeggen veel waard.

Maar toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn, want toen hij dacht dat zijn bekendheid goed van pas zou komen bij zijn plan om een theater in zijn woonplaats Tilburg te exploiteren viel dat niet in goede aarde bij de gemeenteraad en twee weken geleden traden alle wethouders af. 'Adje stort Tilburg in Crisis', blokletterde de krantenkoppen. Vooral het personage van Adje zat Arijan in de weg. Een gemeenteraadslid noemde Tilburg het malle Adje-stadje.

Tijdens het hier volgende interview verschijnt de acteur als zichzelf, maar al gauw liet hij blijken daar liever als Adje te hebben gezeten, dan had hij kunnen 'keten' met de fans. Op de vraag of hij niet bang is voor het Swiebertje-effect zei hij: "Ik ben al Swiebertje, want ik kom nooit meer van Adje af". Paul de Leeuw zei na zes weken al: 'Als we hiermee doorgaan, kom je er nooit meer vanaf'.

"Ik kon stoppen of doorgaan, maar ach, André van Duin speelt ook nog altijd dezelfde rolletjes, soms met een ander hoedje of jasje aan. Ik speel de sukkel, daar vermaak ik ook mensen mee. Waarom zou ik dan een andere rol spelen? Een bakker gaat toch ook geen vlees verkopen omdat hij zo goed brood kan bakken".

Ook toen hij nog klein was probeerde Arijan al de grappigste van de familie te zijn en imiteerde hij vaak zijn idool André van Duin. Ook wilde hij als 6-jarige ooit beroemd worden. Toen hij een keer een bekendheid tegenkwam die was omringd door lijfwachten zei hij tegen zijn moeder: "Mama, ik loop straks ook met bodyguards rond".

Als jonge tiener begon Arijan bij de musical-werkgroep van Jos Brink en Frank Sanders. "Ik wilde toneelspeler worden, dus schreef ik een brief aan Jos en mocht ik komen. Elke zondag en maandag repeteerden we toen in Amsterdam, en na twee jaar kwam de voorstelling". Daarna ging hij werken als acteur in de Efteling, na vier jaar wilde die iets anders en ging hij verder met de fanfare die de naam de Zingende Decoupeerzaag kreeg.

Inmiddels is gewoon over straat lopen niet meer mogelijk voor Arijan die altijd als Adje wordt nageroepen. Maar de acteur gaat steeds erg vriendelijk met zijn fans om en wordt nooit bot, behalve wanneer hij hondencommando's krijgt, dan raakt hij wel wat geprikkeld.

De jonge acteur weet niet waartoe dit alles zal leiden, en zegt nog veel te leren van Paul de Leeuw. "We bereiden amper iets voor. Het is veel improvisatie. We keten met elkaar". Niets is Adje te dol, of hij nu in een bad met pudding moet gaan liggen of wordt onder handen genomen door Paul, hij laat het allemaal gebeuren. "Ik ben een groot van André van Duin, en als mensen lachen ben ik al erg blij, het hoeft niet allemaal zo maatschappijkritisch".

Eerder kon je bij ons lezen:
Paul de Leeuw beschuldigd van pedofilie + filmpje.
SGP vindt act van Paul de Leeuw en Adje afschuwelijk + filmpje Adje.

Bron: De Volkskrant.nl

Dit bericht is gepost op 30 April, 2008 en 3145 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

21 december 2018 - D-Club X-Mas Edition
22 december 2018 - Dads Night
22 december 2018 - Thomas M
24 december 2018 - X-Mas Eve
29 december 2018 - Lumbago
31 december 2018 - Revelation New Year
31 december 2018 - HIM NewYear
31 december 2018 - NewYears Woodpop
31 december 2018 - BootsClub NewYear
01 januari 2019 - La Demence New Year

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Jonge homo slachtoffer van homofoben in Knokke + video

 

Belgische film wint prijs op Europees Filmfestival.

 

Na laatste ingreep, Bo Van Spilbeeck nu ook lichamelijk helemaal vrouw + video.

 

Lichte straf voor homofoben die 2 Gentse homo koppels aanvielen, volgens rechter geen homofobie.

 


Buitenlands nieuws

Massa homohuwelijksceremonie uit vrees voor afschaffing homohuwelijk.

 

Slechts 1 op 15 adoptie aanvragen door homo & lesbische koppels goedgekeurd in Noord-Ierland.

 

Homo of lesbische ouders mogen samen op geboorteakte in Israel.

 

Exorcisme op holebi's en transgenders in opmars in Indonesie.

 


Showbizz nieuws

Film Brokeback Mountain toegevoegd aan Amerikaanse Bibliotheek van het Congres

 

Ryan Murphy start organisatie die vecht tegen anti holebi & transgender politici.

 

Liefdesboodschap met vliegtuig van Ellen voor Portia mislukte hilarisch + video.

 

Joods homo koor brengt bewerking van Queen song + video.

 


Andere nieuws

Verenigde Naties brengen bijna 200 holebi & transgender vluchtelingen in veiligheid.

 

Helft mannelijke bevolking denkt dat mensen met HIV doelbewust anderen willen besmetten.

 

Populairste zoekwoorden via porno zoekrobots zijn opmerkelijk dit jaar.

 

Indiase dokter die elektroshocks aan holebi's gaf om ze te genezen gedagvaard + lijst verboden.