Je leest:

New York: Schrijnend! Holebiís, thuis buitengegooid, worden boksballen of seksspeeltjes.New York. De 15jarige Drew beschrijft zichzelf als een gewone tiener. Hij leefde samen met zijn ouders in een geode buurt, hij behaalde geode punten op school en had een aangenaam leven.

De jongeman geeft zijn achternaam niet prijs, omdat hij dat niet veilig vindt. Hij leeft nu op straat, bedelt om een beetje geld bijeen te krijgen, zodanig dat hij kan eten en aanvaardt geld voor seks om te overleven.

Zijn leven veranderde volledig toen hij zijn ouders vertelde dat hij homo was. Zijn moeder reageerde goed, maar zijn vader werd woedend en begon te roepen tegen hem. De vader sloeg hem , stampte hem en dreigde ermee om Drew te vermoorden. Drew geloofde zijn vader en liep weg.

Drew verbleef enkele nachten bij een vriend thuis, waarna hij terug naar huis ging. Hij dacht dat alles wel gekalmeerd zou zijn. Hij probeerde te deur te openen, maar zijn sleutel paste niet in het slot. Hij klopte aan de deur, zijn vader opende de deur en vertelde hem dat hij niet langer zijn zoon was en dat hij zijn zoon nooit meer wou zien. Indien Drew nog ťťn keer in hun buurt zou komen, zou de vader zijn zoon achterna gaan en hem vermoorden.

Drew was bang en ondersteboven van het feit dat hij zijn familie verloor en vluchtte naar New York City. Hij hoopte dat de mensen daar minder problemen zouden hebben met zijn seksuele geaardheid. Hij arriveerde daar 5 maand geleden, maar sindsdien werd hij met een gemiddelde van ťťn maal per week afgeslagen, gewoonweg omdat hij homo is. Meestal wordt hij geslagen door andere daklozen. Vanaf het moment dat ze te weten komen dat je homo bent, wachten ze het juiste moment af om toe te slaan.

Eerst verbleef hij in een vluchthuis, maar vanaf dat andere jongeren weten dat hij homo is, begint het gepest. Ze verzamelen zich en slagen hem af. Daarom durft hij niet meer naar een vluchthuis te gaan en geeft hij de voorkeur om de nachten op straat door te brengen. Jeugdwerkers bevestigen dat het verhaal van Drew iets is dat ze regelmatig tegen komen.

Mensen die professioneel te maken hebben met daklozen bevestigen op hun beurt dat deze holebi en transgender jongeren dikwijls van huis weglopen omdat ze zich niet veilig voelen of thuis worden buiten gegooid. Maar in de vluchthuizen of op straat is hun situatie meestal niet beter. De straten zijn heel gevaarlijk voor jongeren en de holebi en transgender jongeren hebben het dikwijls nog moeilijker en zijn kwetsbaarder. Ze worden zowel aangevallen op straat als in de vluchthuizen. In vluchthuizen waar soms meer dan 200 jongeren zijn, is het moeilijk om alles in het oog te houden.

Ongeveer eenderde van de jongeren die dakloos zijn, zijn holebiís en transgenders. De manier waarop ze behandeld worden heeft dikwijls te maken met vooroordelen die de maatschappij heeft. Wanneer holebi en transgender jongeren deze vooroordelen tegenkomen thuis, op school, bij vrienden en familie, overal waar je je veilig zou moeten voelen, dan kom je op een punt dat weglopen het enige is wat je kan doen om je nog iets veilig te voelen. En dan kom je op straat, waar het ook gevaarlijk is.

Drew bevestigt dat. Thuis ging het echt slacht en nu, op straat is het even gevaarlijk. Drew is te bang om te slapen en vertrouwt niemand meer. Hij is te bang om op straat te leven en te bang om terug naar huis te gaan. Voor vele mensen is hij onzichtbaar, maar voor diegenen die hem zien is hij een botsbal of een seksspeeltje. Drew weet zelf niet wat het slechtste is van de 2.

Eerder kon je bij ons lezen:
New York: Een derde van alle dakloze jongeren is holebi.
New York: Dakloosheid holebi en transgender jeugd lijkt op epidemie.

08.04.08.
Bron: Holebi.info en ColumbiaSpectaor

Dit bericht is gepost op 08 April, 2008 en 2045 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides écht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.