Je leest:

New York: Schrijnend! Holebi’s, thuis buitengegooid, worden boksballen of seksspeeltjes.New York. De 15jarige Drew beschrijft zichzelf als een gewone tiener. Hij leefde samen met zijn ouders in een geode buurt, hij behaalde geode punten op school en had een aangenaam leven.

De jongeman geeft zijn achternaam niet prijs, omdat hij dat niet veilig vindt. Hij leeft nu op straat, bedelt om een beetje geld bijeen te krijgen, zodanig dat hij kan eten en aanvaardt geld voor seks om te overleven.

Zijn leven veranderde volledig toen hij zijn ouders vertelde dat hij homo was. Zijn moeder reageerde goed, maar zijn vader werd woedend en begon te roepen tegen hem. De vader sloeg hem , stampte hem en dreigde ermee om Drew te vermoorden. Drew geloofde zijn vader en liep weg.

Drew verbleef enkele nachten bij een vriend thuis, waarna hij terug naar huis ging. Hij dacht dat alles wel gekalmeerd zou zijn. Hij probeerde te deur te openen, maar zijn sleutel paste niet in het slot. Hij klopte aan de deur, zijn vader opende de deur en vertelde hem dat hij niet langer zijn zoon was en dat hij zijn zoon nooit meer wou zien. Indien Drew nog één keer in hun buurt zou komen, zou de vader zijn zoon achterna gaan en hem vermoorden.

Drew was bang en ondersteboven van het feit dat hij zijn familie verloor en vluchtte naar New York City. Hij hoopte dat de mensen daar minder problemen zouden hebben met zijn seksuele geaardheid. Hij arriveerde daar 5 maand geleden, maar sindsdien werd hij met een gemiddelde van één maal per week afgeslagen, gewoonweg omdat hij homo is. Meestal wordt hij geslagen door andere daklozen. Vanaf het moment dat ze te weten komen dat je homo bent, wachten ze het juiste moment af om toe te slaan.

Eerst verbleef hij in een vluchthuis, maar vanaf dat andere jongeren weten dat hij homo is, begint het gepest. Ze verzamelen zich en slagen hem af. Daarom durft hij niet meer naar een vluchthuis te gaan en geeft hij de voorkeur om de nachten op straat door te brengen. Jeugdwerkers bevestigen dat het verhaal van Drew iets is dat ze regelmatig tegen komen.

Mensen die professioneel te maken hebben met daklozen bevestigen op hun beurt dat deze holebi en transgender jongeren dikwijls van huis weglopen omdat ze zich niet veilig voelen of thuis worden buiten gegooid. Maar in de vluchthuizen of op straat is hun situatie meestal niet beter. De straten zijn heel gevaarlijk voor jongeren en de holebi en transgender jongeren hebben het dikwijls nog moeilijker en zijn kwetsbaarder. Ze worden zowel aangevallen op straat als in de vluchthuizen. In vluchthuizen waar soms meer dan 200 jongeren zijn, is het moeilijk om alles in het oog te houden.

Ongeveer eenderde van de jongeren die dakloos zijn, zijn holebi’s en transgenders. De manier waarop ze behandeld worden heeft dikwijls te maken met vooroordelen die de maatschappij heeft. Wanneer holebi en transgender jongeren deze vooroordelen tegenkomen thuis, op school, bij vrienden en familie, overal waar je je veilig zou moeten voelen, dan kom je op een punt dat weglopen het enige is wat je kan doen om je nog iets veilig te voelen. En dan kom je op straat, waar het ook gevaarlijk is.

Drew bevestigt dat. Thuis ging het echt slacht en nu, op straat is het even gevaarlijk. Drew is te bang om te slapen en vertrouwt niemand meer. Hij is te bang om op straat te leven en te bang om terug naar huis te gaan. Voor vele mensen is hij onzichtbaar, maar voor diegenen die hem zien is hij een botsbal of een seksspeeltje. Drew weet zelf niet wat het slechtste is van de 2.

Eerder kon je bij ons lezen:
New York: Een derde van alle dakloze jongeren is holebi.
New York: Dakloosheid holebi en transgender jeugd lijkt op epidemie.

08.04.08.
Bron: Holebi.info en ColumbiaSpectaor

Dit bericht is gepost op 08 April, 2008 en 2028 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 

James Cooke lanceert eigen cosmeticalijn + video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.

 

Presentator Andy Cohen trotse alleenstaande papa van zoontje.