Je leest:

Kinderen weten vaak al vanaf 3 jaar dat ze transgender zijn + filmpje.USA: Dit is het verhaal van Andrea, die toen ze drie jaar oud was vertelde dat ze in het verkeerde lichaam is geboren, en eigenlijk een jongen had moeten zijn. Het verhaal wordt verteld door de ouders van de inmiddels 13-jarige Andy.

Karen en Eric Boelts willen het verhaal over hun transgender kind kwijt om andere ouders te steunen, maar ook om te laten weten dat er niets abnormaals is aan transseksualiteit.

Moeder Karen verteld dat toen haar dochter drie jaar oud was ze vertelde dat ze in het verkeerde lichaam was geboren, en dat ze zich uitsluitend bezig hield met jongens speelgoed. Op dat moment dacht Karen nog dat het om een tijdelijke fase ging. "Op dat moment had ik nog nooit over transseksualiteit gehoord, en wist ik niet wat het was, ik zei toen tegen Andrea dat ze een meisje was en dat dit goed is".

Maar hoe ouder Andrea werd hoe meer ze begon te zeggen dat ze eigenlijk een jongen had moeten zijn. En een tijd later realiseerden de ouders dat het wel eens niet om iets tijdelijks kon gaan. En omdat Andrea op een bepaald moment duidelijke tekenen van een depressie vertoonde, zochten de ouders hulp.

"Iedereen waarmee ik had gepraat, van dokters, therapeuten tot pediaters, niemand kon mij zeggen wat er aan de hand was met mijn kind. Een jaar lang wist ik niet wat te doen, dat was een erg moeilijke tijd".

Maar kort daarna leerden de Boelts over transgenders, en dat het vaak gebeurt dat kinderen op de leeftijd van drie jaar aangeven in het verkeerde lichaam te zijn geboren.

"We zijn toen wel geschrokken, je denkt transgender oké, maar het was toch erg moeilijk om te beseffen dat onze dochter dat was. Maar ik denk dat dit een normale reactie was want alles wat nieuw is, is beangstigend", aldus Karen Boelts.

"Toen we haar daarna zijn gaan aanvaarden als jongen ging er een nieuwe wereld open. Er veranderde zoveel en Andrea die nu Andy heet werd erg gelukkig, en ja dan kan je toch niet anders dan ook gelukkig zijn", aldus vader Eric.

Opmerkelijk en bijzonder is het feit dat de school van Andy, die meteen op de hoogte was gesteld, meteen werk maakte van een uniseks toilet en enkele transgender gastsprekers uitnodigde op de school om de kinderen te leren over transseksualiteit.

"Andy is nu dertien jaar, en hij is nog nooit gepest omwille van het feit dat hij transgender is, hij gedraagt zich als een echte jongen en wij laten hem begaan" zei moeder Karen.

Dit weekend ging de 10de editie van de Gold Rush conferentie door, die bedoeld is om transseksualiteit bekender te maken. Er werden tal van workshops georganiseerd waaronder eentje om de scholen veilig te maken voor transgender kinderen, en eentje om leerkrachten te leren om gaan met transseksuele kinderen op school.

De ouders van Andy zijn het erover eens dat er meer voorlichting moet komen over transseksualiteit. En zeggen dat er altijd wel mensen zullen zijn die het niet met hen eens zijn, maar dat dit niet erg is omdat het gaat om het geluk van hun kind.

"Het belangrijkste is dat Andy niet meer depressief is en dat hij zich verder goed ontwikkeld als een gezond, gelukkig en normaal kind", aldus moeder Karen. De ouders brachten hun verhaal via 9news waarvan u hieronder een link kan vinden naar het korte filmpje.

Filmpje: Klik hier

Link naar info over transgenders: Klik hier

Transgenders algemeen, je verhaal vertellen, verhaal van anderen lezen, vragen? enz: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Zelfmoord Britse 10-jarige transgender ouders claimen ongeluk. (15.02.08)

25.02.08
Bron: holebi.info en 9news.com

Dit bericht is gepost op 25 February, 2008 en 12272 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday
01 september 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuwe Belgische organisatie voor lesbische, biseksuele, trans+ vrouwen & friends.

 

Vzw kinderwens organiseerde bijeenkomst voor homo & lesbische wensouders.

 

Dringend nood aan Belgisch wettelijk kader voor draagmoederschap + 2 video's.

 

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 


Buitenlands nieuws

Homofobe vandalen vernielen Duits holebi & trans herdenkingsmonument + info wereldwijde herdenkingsmonumenten.

 

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 


Showbizz nieuws

Regisseur Jayro Bustamante: Elk geloof haat holebi's, een relaas rond zijn 2de film.

 

Regisseur producer wil graag meer oudere lesbische vrouwen in films en series.

 

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.