Je leest:

Kinderen weten vaak al vanaf 3 jaar dat ze transgender zijn + filmpje.USA: Dit is het verhaal van Andrea, die toen ze drie jaar oud was vertelde dat ze in het verkeerde lichaam is geboren, en eigenlijk een jongen had moeten zijn. Het verhaal wordt verteld door de ouders van de inmiddels 13-jarige Andy.

Karen en Eric Boelts willen het verhaal over hun transgender kind kwijt om andere ouders te steunen, maar ook om te laten weten dat er niets abnormaals is aan transseksualiteit.

Moeder Karen verteld dat toen haar dochter drie jaar oud was ze vertelde dat ze in het verkeerde lichaam was geboren, en dat ze zich uitsluitend bezig hield met jongens speelgoed. Op dat moment dacht Karen nog dat het om een tijdelijke fase ging. "Op dat moment had ik nog nooit over transseksualiteit gehoord, en wist ik niet wat het was, ik zei toen tegen Andrea dat ze een meisje was en dat dit goed is".

Maar hoe ouder Andrea werd hoe meer ze begon te zeggen dat ze eigenlijk een jongen had moeten zijn. En een tijd later realiseerden de ouders dat het wel eens niet om iets tijdelijks kon gaan. En omdat Andrea op een bepaald moment duidelijke tekenen van een depressie vertoonde, zochten de ouders hulp.

"Iedereen waarmee ik had gepraat, van dokters, therapeuten tot pediaters, niemand kon mij zeggen wat er aan de hand was met mijn kind. Een jaar lang wist ik niet wat te doen, dat was een erg moeilijke tijd".

Maar kort daarna leerden de Boelts over transgenders, en dat het vaak gebeurt dat kinderen op de leeftijd van drie jaar aangeven in het verkeerde lichaam te zijn geboren.

"We zijn toen wel geschrokken, je denkt transgender ok, maar het was toch erg moeilijk om te beseffen dat onze dochter dat was. Maar ik denk dat dit een normale reactie was want alles wat nieuw is, is beangstigend", aldus Karen Boelts.

"Toen we haar daarna zijn gaan aanvaarden als jongen ging er een nieuwe wereld open. Er veranderde zoveel en Andrea die nu Andy heet werd erg gelukkig, en ja dan kan je toch niet anders dan ook gelukkig zijn", aldus vader Eric.

Opmerkelijk en bijzonder is het feit dat de school van Andy, die meteen op de hoogte was gesteld, meteen werk maakte van een uniseks toilet en enkele transgender gastsprekers uitnodigde op de school om de kinderen te leren over transseksualiteit.

"Andy is nu dertien jaar, en hij is nog nooit gepest omwille van het feit dat hij transgender is, hij gedraagt zich als een echte jongen en wij laten hem begaan" zei moeder Karen.

Dit weekend ging de 10de editie van de Gold Rush conferentie door, die bedoeld is om transseksualiteit bekender te maken. Er werden tal van workshops georganiseerd waaronder eentje om de scholen veilig te maken voor transgender kinderen, en eentje om leerkrachten te leren om gaan met transseksuele kinderen op school.

De ouders van Andy zijn het erover eens dat er meer voorlichting moet komen over transseksualiteit. En zeggen dat er altijd wel mensen zullen zijn die het niet met hen eens zijn, maar dat dit niet erg is omdat het gaat om het geluk van hun kind.

"Het belangrijkste is dat Andy niet meer depressief is en dat hij zich verder goed ontwikkeld als een gezond, gelukkig en normaal kind", aldus moeder Karen. De ouders brachten hun verhaal via 9news waarvan u hieronder een link kan vinden naar het korte filmpje.

Filmpje: Klik hier

Link naar info over transgenders: Klik hier

Transgenders algemeen, je verhaal vertellen, verhaal van anderen lezen, vragen? enz: Klik hier

Eerder kon je bij ons lezen:
Zelfmoord Britse 10-jarige transgender ouders claimen ongeluk. (15.02.08)

25.02.08
Bron: holebi.info en 9news.com

Dit bericht is gepost op 25 February, 2008 en 12066 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

26 april 2019 - Fever Friday
26 april 2019 - PopCake
27 april 2019 - LGBT+ Party
27 april 2019 - Sinful Saturday
27 april 2019 - Men Only Party
27 april 2019 - Twinxxx
30 april 2019 - CafeDeLove
30 april 2019 - Beloved Disney Trash
03 mei 2019 - Fever Friday
04 mei 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Papieren versie van enig Belgisch holebi & transgender magazine stopt er mee.

 

Enkele namen jury Mr Gay Belgium + voorstelling finalisten met video links.

 

Vlaams zanger en vriend in Herzele gehuwd.

 

Na Waalse komt Brusselse holebi & transgender+ org ook met eisen pakket n.a.v komende verkiezingen.

 

Vlaamse Holebi's zijn niet per definitie links, en dat is oké.

 


Buitenlands nieuws

Canada viert 50 jaar holebi zijn uit de strafwet met gelijkheidsmunt + video.

 

Nederlandse top schaatsster en vriendin schaatsster verloofd.

 

Europese holebi & transgender senioren conferentie - 25-26 april - Amsterdam.

 

Victorie voor Turkse holebi's en transgenders.

 

Deense voetbalclubs krijgen geldboete wegens homofobie van voetbalfans.

 


Showbizz nieuws

Actrice trots op transgender dochtertje + lijstje andere beroemdheden met trans kind.

 

Mannen scheerproducten bedrijf toont transgender man in reclame video.

 

Nederlands magazine (ook in Be) nu niet langer enkel voor homo's maar voor holebi's & transgenders.

 

Ezra Miller en Keiynan Lonsdale in jurk voor Vogue.

 

Onder andere Conchita Wurst en Dana International in comeback op komend songfestival.