Je leest:

Nederland: Homo-koppel rijdt na jarenlang gepest jongen opzettelijk aan.Laag-Keppel, Nederland: Een ouder homo-koppel dat al 38 jaar samen is verkopen hun huis na blijvende homofobische pesterijen. Want Jos en Theo zijn het beu dat hun huis regelmatig wordt vernield door homo-haters.

Jos Krols, 73, en zijn partner Theo Jansen, 57, zijn sinds kort op pensioen. Genieten van hun oude dag is er niet bij want sinds kort zijn ze slachtoffer van aanhoudende pesterijen in het zeshonderd mensen tellende dorpje. Scheldpartijen, vernielingen, achtervolgingen, en dat alleen maar omdat ze homo zijn.

In 2005 escaleerde het geweld toen er harde sneeuwballen tegen de ruiten vlogen. De pesters waren jongeren die daarbij vuile flikkers riepen. Theo liet het daar niet bij en verborg zich dezelfde dag achter zijn auto, als verdediging had hij een stofzuigerstang bij zich. Die werd niet gebruikt maar afgepakt door een jonge dader.

Het koppel deed al twee keer aangifte van homofobische feiten bij de politie, namelijk voor het gooien van eieren, bierflessen en sneeuwballen. Naar eigen zeggen heeft het koppel geleerd voor zichzelf op te komen, want aan de politie zouden ze niet veel hebben. Dat ondervonden ze al in hun vorige woonplaats, waar ze ook stelselmatig gepest werden, wat stopte toen Theo een jongere een klap gaf, wat hem een geldboete opleverde.

Theo zei: "De politie bedekte het gepest met de mantel der liefde. De ene jongen had gescheiden ouders, de andere een moeder die borstkanker heeft gehad. Daar moeten wij dus begrip voor hebben, maar wie komt er voor ons op?" Jos neemt het woord over en zei: "Als je tegenwoordig homo roept naar de politie krijg je een geldboete, maar ons homo's mogen ze zomaar ongestraft voor van alles en nog wat uitmaken".

Vorige zomer werd het homo-koppel het gepest zo beu dat ze in een impuls op een incident reageerden. Theo was erg overstuur thuisgekomen omdat hij op straat weer eens was nageroepen door een jongen die dat al eerder had gedaan. Toen knapte er iets bij Jos en hij stapte in zijn auto en Theo ging met een stok naast hem zitten. "Een kleine stok", zegt Theo, die het bewuste stuk hout uit de papegaaienkooi haalde.

Gedreven door frustraties reed het koppel daarop de bewuste jongeman aan die er met een 17-jarige vriend rond fietste. Beiden raakten gewond. "Dat ik toen in de gevangenis belande, waar ik door alle toestanden een hartinfarct kreeg, vond ik niet meer dan normaal", zegt Jos. De poging tot doodslag dan wel zware mishandeling ten laste is gelegd. "De rechter zal hier over moeten oordelen, maar veel mensen weten niet wat er allemaal aan vooraf is gegaan".

Toen Jos bij het incident gas gaf hadden hij en zijn van medeplichtigheid verdachte partner veel meegemaakt, zeggen ze. "Plantenbakken in de voortuin werden omgegooid, beelden bij het huis vernield. Sta ik onkruid te wieden, wordt er geroepen: daar wonen die vieze homo's".

Het homo-koppel vertelde over allerhande scheldpartijen. Ook over die in het dorp Doetinchem waar ze altijd boodschappen deden en dorpsjongeren tegenkwamen. Jos: "Er was een tijd dat we in weekenden, als de jeugd gaat stappen, niet voor drie uur s'nachts naar bed durfden". Naar eigen zeggen heeft het homo-koppel met zeven ouders van jongeren gesproken over hun gedrag, sommige reageerden afwerend andere begripvol.

De 19-jarige homofoob die door het homo-koppel werd aangereden ontkent dat hij het koppel vanwege hun geaardheid heeft uitgescholden. "Ik heb wel met sneeuwballen tegen hun huis gegooid, maar dat deden we in de hele straat", zegt hij. "Dat was helemaal niet speciaal tegen hen gericht".

Naar eigen zeggen hield de 19-jarige een gescheurde spier en vleeswonde over aan het auto incident. Volgens hem was het een erg akelige ervaring om zo uit het niets van achteren te worden aangereden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Homo's haten mag, maar daar stopt het. (29.12.07)
Nederland: Leerlingen haten holebi's, ouders liggen er niet wakker van. (17.12.07)

13.01.08
Bron: de stentor.nl

Dit bericht is gepost op 13 January, 2008 en 2282 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 augustus 2019 - Kings & Queens
17 augustus 2019 - Cave 17
17 augustus 2019 - Musikon
18 augustus 2019 - Flash Tea Dance
23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 

De Antwerp Pride was met 90.000 deelnemers een groot succes + 2 video's.

 

Holebi & Trans voetbalcampagne Pass The Message tijdens Antwerp Pride Games.

 

SP.A gemeenteraadslid geeft reactie op uitspraken Vlaams Belanger over Prides.

 

Aalsterse Vlaams Belanger over Gay Prides: Walgelijke toestanden + hoe de Prides ├ęcht zijn.

 


Buitenlands nieuws

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 

Hetero's kunnen op het vlak van relaties en seks nog veel leren van holebi's + dromen van wereld zonder gender.

 

Al meer dan 10 Amerikaanse plaatsen met derde gender optie.

 

FBI voorkomt aanslag op holebi club en meer in Las Vegas.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.