Je leest:

Nederland: Homo-koppel rijdt na jarenlang gepest jongen opzettelijk aan.Laag-Keppel, Nederland: Een ouder homo-koppel dat al 38 jaar samen is verkopen hun huis na blijvende homofobische pesterijen. Want Jos en Theo zijn het beu dat hun huis regelmatig wordt vernield door homo-haters.

Jos Krols, 73, en zijn partner Theo Jansen, 57, zijn sinds kort op pensioen. Genieten van hun oude dag is er niet bij want sinds kort zijn ze slachtoffer van aanhoudende pesterijen in het zeshonderd mensen tellende dorpje. Scheldpartijen, vernielingen, achtervolgingen, en dat alleen maar omdat ze homo zijn.

In 2005 escaleerde het geweld toen er harde sneeuwballen tegen de ruiten vlogen. De pesters waren jongeren die daarbij vuile flikkers riepen. Theo liet het daar niet bij en verborg zich dezelfde dag achter zijn auto, als verdediging had hij een stofzuigerstang bij zich. Die werd niet gebruikt maar afgepakt door een jonge dader.

Het koppel deed al twee keer aangifte van homofobische feiten bij de politie, namelijk voor het gooien van eieren, bierflessen en sneeuwballen. Naar eigen zeggen heeft het koppel geleerd voor zichzelf op te komen, want aan de politie zouden ze niet veel hebben. Dat ondervonden ze al in hun vorige woonplaats, waar ze ook stelselmatig gepest werden, wat stopte toen Theo een jongere een klap gaf, wat hem een geldboete opleverde.

Theo zei: "De politie bedekte het gepest met de mantel der liefde. De ene jongen had gescheiden ouders, de andere een moeder die borstkanker heeft gehad. Daar moeten wij dus begrip voor hebben, maar wie komt er voor ons op?" Jos neemt het woord over en zei: "Als je tegenwoordig homo roept naar de politie krijg je een geldboete, maar ons homo's mogen ze zomaar ongestraft voor van alles en nog wat uitmaken".

Vorige zomer werd het homo-koppel het gepest zo beu dat ze in een impuls op een incident reageerden. Theo was erg overstuur thuisgekomen omdat hij op straat weer eens was nageroepen door een jongen die dat al eerder had gedaan. Toen knapte er iets bij Jos en hij stapte in zijn auto en Theo ging met een stok naast hem zitten. "Een kleine stok", zegt Theo, die het bewuste stuk hout uit de papegaaienkooi haalde.

Gedreven door frustraties reed het koppel daarop de bewuste jongeman aan die er met een 17-jarige vriend rond fietste. Beiden raakten gewond. "Dat ik toen in de gevangenis belande, waar ik door alle toestanden een hartinfarct kreeg, vond ik niet meer dan normaal", zegt Jos. De poging tot doodslag dan wel zware mishandeling ten laste is gelegd. "De rechter zal hier over moeten oordelen, maar veel mensen weten niet wat er allemaal aan vooraf is gegaan".

Toen Jos bij het incident gas gaf hadden hij en zijn van medeplichtigheid verdachte partner veel meegemaakt, zeggen ze. "Plantenbakken in de voortuin werden omgegooid, beelden bij het huis vernield. Sta ik onkruid te wieden, wordt er geroepen: daar wonen die vieze homo's".

Het homo-koppel vertelde over allerhande scheldpartijen. Ook over die in het dorp Doetinchem waar ze altijd boodschappen deden en dorpsjongeren tegenkwamen. Jos: "Er was een tijd dat we in weekenden, als de jeugd gaat stappen, niet voor drie uur s'nachts naar bed durfden". Naar eigen zeggen heeft het homo-koppel met zeven ouders van jongeren gesproken over hun gedrag, sommige reageerden afwerend andere begripvol.

De 19-jarige homofoob die door het homo-koppel werd aangereden ontkent dat hij het koppel vanwege hun geaardheid heeft uitgescholden. "Ik heb wel met sneeuwballen tegen hun huis gegooid, maar dat deden we in de hele straat", zegt hij. "Dat was helemaal niet speciaal tegen hen gericht".

Naar eigen zeggen hield de 19-jarige een gescheurde spier en vleeswonde over aan het auto incident. Volgens hem was het een erg akelige ervaring om zo uit het niets van achteren te worden aangereden.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Homo's haten mag, maar daar stopt het. (29.12.07)
Nederland: Leerlingen haten holebi's, ouders liggen er niet wakker van. (17.12.07)

13.01.08
Bron: de stentor.nl

Dit bericht is gepost op 13 January, 2008 en 2255 keer gelezen.


Bestel uw HelloFresh box via bovenstaande foto (klik & bestel) en krijg 25 € korting op je eerste box!


Holebi Gids

Uitgaan

22 februari 2019 - Darklands fest
22 februari 2019 - LeatherPride Fusion
22 februari 2019 - LeatherPride Rubber
23 februari 2019 - Darklands fest
23 februari 2019 - Transworld
23 februari 2019 - LeatherPride Rage
23 februari 2019 - Cinema
24 februari 2019 - Darklands fest
24 februari 2019 - LeatherPride Extreme
02 maart 2019 - Boots Club

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen

Binnenlands nieuws

Aaron uit Brugge is metaalarbeider en komt op voor holebi's & transgenders op het platteland + video.

 

Video fragment uit Vtm soap Familie met homo personage gaat viraal.

 

Belgische Campagne rond holebi & transgender senioren + video & nuttige links.

 

Kiren is 1ste Mr Gay Belgium finalist met verstandelijke beperking en meer...+ nuttige links + video

 

Dieter uit Sint-Truiden wil taboe rond zelfdoding onder holebi's doorbreken + nuttige links + Video.

 


Buitenlands nieuws

Gesprekken rond homohuwelijk begonnen in Europees land.

 

Nederlanders maken wachttijd bloeddonatie door homo's biseksuele en msm mannen korter.

 

Waar de meeste homo & lesbische koppels ontstaan...

 

Anno 2019 zijn er nog steeds mensen die holebi's willen genezen, het verhaal van een Nederlands slachtoffer + video.

 

Senatoren dienen (opnieuw) wet in om homohuwelijk te verbieden in Tennessee.

 


Showbizz nieuws

Martina Navrátilová onder vuur wegens uitspraken over transgenders.

 

Twee keer transgender op de Vlaamse televisie.

 

Brandi M. Carlile won 3 Grammy Awards, kuste haar vrouw en dankte holebi gemeenschap.

 

Actrice Ellen Page in aanval tegen anti holebi & transgender beroemdheden.

 

Disney Channel personage schreef geschiedenis met de woorden: 'Ik ben homo', + video.