Nederland: Homo's haten mag, maar daar stopt het.Nederland: Naar aanleiding van het stijgende aantal homofobe aanvallen, die voornamelijk plaats vonden in Amsterdam, zei burgemeester Cohen (foto) in een interview dat het best is dat iemand niet van homo's houdt, maar dat je ze daarom nog niet hoeft in elkaar te timmeren.

Cohen zei dit in een interview met het gratis dagblad De Pers. Hij begon zelf over de stijging in het aantal homofobische aanvallen. "Het zal je maar overkomen, dat je in de Reguliersdwarsstraat loopt en plots men je omringd door een paar jongens die je in elkaar slaan".

De Pers vroeg hem daarop: "Is dit geen punt waarop u duidelijke taal zou moeten spreken, homo's welkom". Waarop de Amsterdamse burgemeester reageerde met: "Ja zeker, maar dat doe ik ook.

Daarop vroeg de Pers: "Bent u dan niet bang dat u andere groepen dan weer van u vervreemdt?". Cohen: Dat kan me niets schelen. Dit hangt zˇ samen met de grondslagen van onze Nederlandse samenleving, zoals wij onze democratische rechtstaat hebben ingericht, daar sta ik pal voor. En wanneer mensen dit niet aanvaarden, dan is dat jammer en hebben ze pech. Het is best dat je niet van homo's houdt, maar je gaat ze niet in elkaar timmeren".

De Pers "U vindt het best als iemand niet van ze houdt?".
"Ja, denken staat vrij. Wel mag ik als burgemeester denkbeelden be´nvloeden. En ideeŰn van bijvoorbeeld sommige moslims die niet stroken met de rechtstaat, die probeer ik zeker te be´nvloeden", aldus Cohen.

De Pers: "Iemand zegt: burgemeester, homo's zijn lager dan varkens. Wat zegt u dan? Dat zo iemand verkeerd denkt?". Cohen: "Nee nee, dan zeg ik luister eens, ik begrijp er helemaal niets van, dat zijn toch ook mensen?".

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederlandse homojongeren vragen aandacht tegen stijging homogeweld met quiz. (26.12.07)
Nederland: Leerlingen haten holebi's, ouders liggen er niet wakker van. (17.12.07)
Amsterdam: Onderzoek naar dader motieven holebi geweld. (23.11.07)

29.12.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 29 December, 2007 en 1650 keer gelezen.Reageer op dit bericht: