Nederlandse homojongeren vragen aandacht tegen stijging homogeweld met quiz.Nederland: De Homojongerenorganisatie Expreszo vraagt via een online quiz aandacht voor het stijgende geweld tegen homo's. De actie is een samenwerkingsverband tussen Plan Nederland en de Nationale Jeugdraad in het kader van de Plan Nederland-campagne: Bescherm ieder kind tegen geweld.

Expreszo's interim-voorzitter Dave Overeen zegt: "Vaak vergeten mensen dat geweld tegen jongeren niet iets is dat alleen maar in verre landen voorkomt. Ook in Nederland komt het helaas nog vaak voor dat jonge mensen op school niet voor hun seksuele geaardheid durven uit te komen, of gepest worden als ze wel vertellen dat ze homo of lesbisch zijn".

Met de quiz Flikker Op! Wordt de kennis van de deelnemer getest inzake geweld tegen homo's, en dit aan de hand van een aantal recente voorbeelden. Zo stelt men bijvoorbeeld de vraag hoe lang het duurt voordat iemand na ontdekking van zijn geaardheid uit de kast komt. (Dit werd recent door de Universiteit van Maastricht onderzocht). Na het beantwoorden van de vraag krijg je de uitleg te zien over het onderwerp.

Expreszo hoop dat jongeren, met welke geaardheid dan ook, op deze manier inzien dat het leven niet altijd zo leuk is voor hun homoseksuele leeftijdsgenoten. Dave Overeen zegt hier over tot slot: "Het zou mooi zijn als de quiz de deelnemers (lees heteroseksuele deelnemers) ook aan het denken zet over hun eigen houding ten opzichte van holebi-jongeren.

Naast een voorlichtende rol heeft de quiz ook als doel informatie te verzamelen over de actuele situatie met betrekking tot acceptatie van en voorlichting over homoseksualiteit.

Mee doen aan de quiz: Klik hier

26.12.07
Bron: Expreszo.nl

Dit bericht is gepost op 26 December, 2007 en 2150 keer gelezen.Reageer op dit bericht: