Amerikaanse film over holebi's en christenen maakt kans op Oscar + filmke.Een Amerikaanse film over holebi christenen en het debat rond holebi's in de kerk is op weg een grote hit te worden. In de docu-film geven holebi's en christen hun standpunt over homoseksualiteit maar gaat ook over christelijke homohaat.

De film met als titel: For The Bible Tells Me So, is genomineerd voor de Grand Jury Prize op het Sundance Filmfestival en won een prijs op de Audience Award voor beste documentaire op het Internationale filmfestival van Seattle. Ondertussen hoopt men dat de film ook kans maakt op een grote oscar.

Voormalig politicus Dick Gephardt is een van de christelijke families die in de docu aan bod komen, zijn dochter is lesbisch. In een interview met CNN liet Gephardt weten erg veel van zijn familie te houden, ook zoals hij zelf zei "natuurlijk" ook van zijn dochter.

Ook het verhaal van Jake komt aan bod, hij groeide op met streng christelijke ouders en het koste hem dan ook heel wat moeite om uit de kast te komen, toen hij daar in slaagde stortte de wereld van zijn ouders in, maar uiteindelijk is toch alles goed gekomen.

Trailer van de film: Klik hier

Site van de film: Klik hier

25.12.07
Bron: holebi.info en gay blog.

Dit bericht is gepost op 25 December, 2007 en 2836 keer gelezen.Reageer op dit bericht: