2 discriminatiezaken tegenover transgender studenten op 2 dagen tijd.USA: Er dient zich een nieuwe zaak aan over een transgender student die gediscrimineerd wordt op de universiteit. Deze zaak gaat over de Southern Utah University.

De 22jarige Kourt Osborn kan niet in het studentenhuis voor de mannelijke studenten leven, omdat hij biologisch nog vrouwelijk is. Osborn heeft hormonentherapie ondergaan, is bezig met zijn geslachtsverandering, maar moet de geslachtsveranderende operatie nog ondergaan.

De universiteit ontkent dat het hier over discriminatie gaat. Ze erkennen transgender studenten, maar ze moeten eerst hun geslachtsveranderende operatie hebben ondergaan, vooraleer ze in het juiste studentenhuis mogen slapen. Osborn zegt dat ze hierdoor te veel vragen van een transgender persoon.

Geslachtsveranderende operaties zijn duur en hebben dikwijls niet het juiste effect, waardoor veel transgenders beslissen de operatie niet te ondergaan. Osborn heeft een rijbewijs waarop vermeld staat dat hij mannelijk is en begrijpt niet waarom de universiteit hem als vrouwelijk blijft bezien.

Gisteren heeft een student van het Essex Community College in Massachusetts een klacht ingediend voor discriminatie omdat het college hem niet toelaat de kluisjes voor de mannen te laten gebruiken. Hij moet die van de vrouwelijke studenten gebruiken.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerika herdenkt vele vermoordde transgenders.(21.11.07.)

Bron: holebi.info en 365gay.com
19.12.07.

Dit bericht is gepost op 19 December, 2007 en 1331 keer gelezen.Reageer op dit bericht: