Nederland: Leerlingen haten holebi's, ouders liggen er niet wakker van.Nederland: Radicalisering begint al op de basisschool: Intolerantie, homohaat, antisemitisme en antiwesterse uitspraken komen wel degelijk al voor bij jonge leerlingen op basisscholen.

Ik haat homo's, was de titel van een artikel van kinderen in een Amsterdamse buurtkrant. De kinderen zitten op een basisschool. 95% van de leerlingen zijn nieuwe Amsterdammers, waarvan 50% Marokkanen en Turken. De ouders bleken niet ge´nteresseerd in het artikel en grepen niet in.

Volgens de AIVD (Algemene Inlichtingen -en Veiligheidsdienst), krijgen kinderen op islamitische basisscholen mogelijk al op jonge leeftijd antiwesterse en homofobe opvattingen met de paplepel ingegoten.

Onderwijsdeskundige Lenny Van Vliet zegt verbijsterd te zijn over het feit dat de gemeente Amsterdam, zijn Adviespunt Radicalisering heeft opgeheven.Vooral homo's moeten het ontgelden, bleek uit het meldpunt. Van Vliet is naar eigen zeggen stomverbaasd dat Amsterdam kennelijk niet inziet dat je intolerant gedrag al op jonge leeftijd moet corrigeren.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Geen extra geld voor holebi voorlichting allochtone jongeren. (16.12.07)

17.12.07
Bron: gayblog.nl

Dit bericht is gepost op 17 December, 2007 en 3289 keer gelezen.Reageer op dit bericht: