Zuid-Afrika: ANC vergeet holebi's en transgenders.Zuid-Afrika: Weldra komt het ANC, de Zuid-Afrikaanse regerende en belangrijkste partij, samen voor zijn 52ste congres. Holebi en transgender groepen hebben nu gevraagd of de politici zich willen gaan inzetten voor gelijkheid voor iedereen.

Het African National Congress, dat volgend weekend doorgaat en ook zijn nieuwe leider kiest, werd door een groep van gezamenlijke werknemers gevraagd de grondwet te behouden waarbij de belofte is gegeven dat er vrijheid, rechtvaardigheid en gelijkheid is voor iedereen.

Het ANC is de regerende partij in Zuid-Afrika sinds 1994, de huidige partijleider en huidig president is Thabo Mbeki.

Vanessa Ludwig, van de holebi en transgender organisatie Triangle project, zegt dat het manifest als doel heeft om te verduidelijken dat er nog steeds homofobie en discriminatie is in het land. Volgens Ludwig zijn er nog erg veel geweldsdaden en zelfs moordpartijen tegen homo's, lesbiennes en transgenders, die verder zegt het te betreuren dat de huidige regering daar nooit een woord over rept.

"Het geeft mensen een vrijbrief om te discrimineren en een homofobe houding aan te nemen. De politieke documenten die worden besproken tijdens de conferentie zeggen niets over holebi's en transgenders", aldus Ludwig.

Het manifest werd op 5 december door de holebi en transgender activisten, samen met mensenrechten activisten, vakbonden en andere groepen ondertekend. Het manifest roept de ANC conferentie op zich in het openbaar uit te spreken voor de rechten van holebi's en transgenders als volledige en gelijkwaardige burgers.

In 2006 stelde Zuid-Afrika als eerste (en enige) Afrikaanse land het huwelijk open voor homo's en lesbiennes.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrika: Homokoppel geweigerd in luxe verblijf. (21.11.07)
Zuid-Afrika: Lesbiennes met de dood bedreigd. (22.10.07)
Zuid-Afrika: Holebi Pride tegen moorden op lesbiennes uit Soweto. (01.10.07)

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 14 December, 2007 en 3264 keer gelezen.Reageer op dit bericht: