Ierse holebi emigranten willen kunnen terugkeren MET partner.Een toenemend aantal Ierse holebi emigranten kiezen ervoor niet terug te keren naar Ierland, omdat ze hun partners niet kunnen meenemen.

Volgens de holebi en transgender burgerrechten organisatie ‘The Gay And Lesbian Equality Network’ vormt deze kwestie een groot probleem en zien we hier een verdubbeling sinds de laatste twee jaar. Vooral holebi’s die een partner hebben buiten de EU, zoals Canada en USA, hebben te maken met grote problemen.

Een voorbeeld hiervan is een Ierse homo software ingenieur die werkt in Canada en al 10 jaar een partner heeft, een Canadees.

Ze zijn gehuwd in Canada, en zouden graag terug naar Ierland komen, maar zijn homo partner krijgt geen werkvergunning omdat de werkgever eerst moet kunnen bewijzen dat die job niet door iemand anders uit Europa zou kunnen vervuld worden.

Ook Ierse holebi’s die in Ierland wonen en een buitenlandse partner hebben, buiten de EU, kunnen niet in Ierland samenwonen, omdat ze geen toelating krijgen van de regering.

Hierdoor zijn er veel Ierse holebi’s die emigreren om met hun partner te kunnen samen zijn of die geëmigreerd zijn en niet kunnen terugkeren.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Ierland: Ondanks verbod vier homohuwelijken voltrokken. (10.12.07)
Ierland zal volgend jaar homo en lesbische relaties legaliseren, geen huwelijken.(02.12.07.)

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 11 December, 2007 en 1610 keer gelezen.Reageer op dit bericht: