Je leest:

8 mannen beweren homoseks gehad te hebben met senator Craig.Idaho, USA: Senator Larry Craig (foto) beweert dat de beweringen van deze 8 mannen dat ze seks met hem hadden of dat hij hen zou aangemoedigd hebben om seks met hem te hebben, vals zijn.

De krant identificeerde 4 mannen en brachten verslag uit van de seksuele activiteiten waarbij Craig betrokken was. 4 anderen willen hun naam niet vrijgeven maar beschrijven ook de homoseksuele toenaderingen van de conservatieve republikeinse senator Craig.

Craig pleitte schuldig voor het benaderen van een undercover agent om homoseks te hebben, in de openbare toiletten van de vlieghaven St. Paul’s in Minneapolis. Hij werd gearresteerd. Maanden later, toen het nieuws uitlekte in de media, wou hij zijn schuldigverklaring intrekken, wat geweigerd werd door de rechter.

Craig en zijn stafleden weigeren commentaar te geven aan de krant ‘The Idaho Statesman’, maar hij zond een e-mail naar de geassocieerde pers waarin hij beweert dat alle beschuldigingen vals zijn. Hij beschuldigde de krant ervan om onzorgvuldig om te gaan met nieuws.

Vicki Gowler van de ‘Statesman’ zei dat het belangrijk was dat de lezers konden zien wat ze de laatste maanden aan achtergrondinformatie hadden gevonden en konden lezen wat deze mannen te vertellen hadden. Twee van de geïdentificeerde mannen en 1 man die anoniem wou blijven, zegt dat ze seks hadden met Craig.

Eén van de mannen is de 50jarige Mike Jones die ook was betrokken bij het seksschandaal rond Ted Haggard, de gevallen leider van de ‘New Life Church’ van Colorado.

Jones beweert dat Craig hem €150 betaalde om seks met hem te hebben eind 2004 of begin 2005, in een Studi in Denver. Hij herkende Craig wanneer hij in verband met dit schandaal op het nieuws kwam.

De termijn van senator Craig eindigt in januari 2009. Hij zou tot dan aanblijven als senator, ondanks de druk die er vanuit de republikeinen op hem gezet wordt om ontslag te nemen. Hij gaat ook in beroep tegen de uitspraak van de rechter die hem weigerde zijn schuldigverklaring in te trekken.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
NY: Imitatiepop van homoseks senator Craig gelanceerd: ‘I’m not gay’!(28.11.07.)
Idaho: Senator Craig, gearresteerd voor openbare homoseks, gaat in beroep.(16.10.07.)


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 03 December, 2007 en 1319 keer gelezen.