Uniek: Homo uit Sri Lanka krijgt asiel in de Verenigde Staten.USA: Een langdurig onderzoek en discussie zorgden voor de eerste goedkeuring van een asielaanvraag van een jonge homo uit Sri Lanka. Dit is de eerste keer in de geschiedenis van de Verenigde Staten dat een Srilankese homo asiel krijgt in het land.

Eerder dit jaar contacteerden de advocaten van de jonge homo de groep Equal Ground om hen bij te staan in de zaak. Eerder hiel de organisatie bij asielaanvragen in de Tsjechische Republiek en in Groot-BrittanniŽ.

Equal Ground hoopt dat de jonge homo gelukkig zal worden in de VS zonder daarbij zijn seksuele geaardheid te moeten verbergen. De Srilankese homo liet weten erg blij te zijn dat hij asiel heeft gekregen en hoopt dat andere homo's afkomstig uit zijn land steun kunnen putten uit het feit dat hij asiel gekregen heeft in de VS.

De organisatie Equality Ground staat voor gelijkheid voor alle seksuele oriŽntaties en gender identiteiten, maar ook voor gelijke mensenrechten voor iedereen. Het is een non-profit organisatie die op zoek gaat naar mensen- en politieke rechten voor holebi's, transgenders, interseksuelen en zoekenden uit Sri Lanka.

Eerder kon je bij ons lezen:
Amerika sluit na 17 jaar Iraanse homo op en weet niet meer wat te doen. (30.11.07)
Homo uit Jamaica die voor zijn leven vreest, mag in Amerika blijven. (10.11.07)
USA: Eerste lesbienne uit Turkmenistan krijgt asiel. (04.05.07)

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 03 December, 2007 en 1569 keer gelezen.Reageer op dit bericht: