Rusland: Homo's gearresteerd tijdens verkiezingen.Rusland: Een 15 tal holebi's zijn deze ochtend in Moskou gearresteerd omdat ze protesteerde aan een kiesbureau en daar ook hun stem wilde uitbrengen.

Het holebi protest was gericht tegen burgemeester Luzhkov en alle andere partijen vanwege hun homofobisch beleid.

Korte tijd later werden enkele homo activisten vrijgelaten maar men liet wel weten dat ze zich morgen (maandag 03) voor de rechtbank zullen moeten verantwoorden. Een van de gearresteerden was de Russische homoactivist Nikolai Alekseev.

De homo-activist zegt dat hij en de andere holebi activisten gewoon wilden gaan stemmen. Maar de politie dacht daar anders over en arresteerde de homo activisten omdat ze volgens hen de orde wilde verstoren in het stembureau waar even later Yuri Luzhkov, de burgemeester van Moskou zou komen stemmen, hij verbood tot twee maal toe de Russische Gay Pride.

Voor de parlementsverkiezingen van afgelopen zondag werden nooit eerder geziene veiligheidsmaatregelen getroffen in samenwerking met de politie en het leger. Men verwacht dat de huidige partij van president Vladimir Poetin zal winnen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Uniek voor Rusland, Nederlandse premier komt op voor holebi's. (11.11.07)
Rusland: Foto kussende homo politie verboden door Cultuurminister. (13.10.07)
Rusland: Protesterende holebi's veroordeeld. (27.09.07)


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 02 December, 2007 en 1519 keer gelezen.Reageer op dit bericht: