Ierland zal volgend jaar homo en lesbische relaties legaliseren, geen huwelijken.Ierland: Staatssecretaris voor Gelijkheid Sean Power (foto), zegt dat de legalisatie van partnerregistraties voor homo en lesbische koppels in de zomer van 2008 werkelijkheid zal worden.

Power deed zijn uitspraak tijdens het Nationale holebi symposium voor volledige en gelijke rechten, het homohuwelijk en gelijke sekse partnerregistraties. Het symposium was een onderdeel van het Europese Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen.

De Staatssecretaris liet weten dat de overheid zo snel mogelijk de wetten zal goedkeuren, en dat hij geen bezwaren verwacht vanuit de oppositie. De nieuwe wet zal vermoedelijk in maart 2008 gepubliceerd worden en tegen de zomer van kracht gaan.

De openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes gaat niet door. De Ierse overheid verwierp de introductie van de legalisering van het homohuwelijk, en zei dat het huwelijk alleen kan gedefinieerd worden door de grondwet die omschreven staat als een huwelijk is alleen mogelijk tussen man en vrouw.

Eerder kon je bij ons lezen:
Ierland: Bende van 5 jongens en 2 meisjes overvallen holebi's. (10.10.07)
Ierland: Kritiek op wet die holebi-discriminatie deels toestaat. (03.10.07)


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 02 December, 2007 en 1449 keer gelezen.Reageer op dit bericht: