Amerika sluit na 17 jaar Iraanse homo op en weet niet meer wat te doen.USA: Zeventien jaar geleden vluchtte Hassan Parhizkar weg uit Iran omdat hij homoseksueel is en daardoor de doodstraf riskeert, naar Amerika.

Sinds 7 november van vorig jaar, zit Hassan opgesloten in de gevangenis van Maryland en begeeft hij zich tussen de zware criminelen. Sinds zijn arrestatie leeft hij naar eigen zeggen in een hel die de United States niet willen oplossen.

Amerika wil de inmiddels 40-jarige homo deporteren naar Iran maar die lieten weten dat ze hem niet willen. Daardoor blijft hij nu in de gevangenis en onder probatie staan, waarbij hij zich moet houden aan de letter van de wet.

Recent bleek dat toen zijn nieuwe advocaat het immigratiekantoor bezocht, dat de Iraanse homo vroeger een frauduleuze advocaat had, die in 1999 niets wilde doen om zijn deportatie te voorkomen en ook jaren niets meer van zich liet horen. Pas in 2001 hoorde Hassan dat al enkele jaren was uitgewezen, dat kwam toevallig uit tijdens een routine politiecontrole.

Wat er nu met de Iraanse homo zal gebeuren weet niemand. Hij leefde inmiddels al zeventien jaar in Amerika en was werkzaam als zakenman. Inmiddels nemen enkele holebi organisaties het op voor de Iraanse homo om er op te wijzen dat wanneer Hassan wordt uitgewezen hij de doodstraf krijgt.

Eerder kon je bij ons lezen:
Britse overheid maakt documenten bekend inzake homo executies in Iran. (22.11.07)
Iran: Jihad for Love, homo-moslims brengen echte betekenis van Jihad. (18.1.07)
Iran: Bloemen protestactie aan president Ahmadinejad tegen homo executie. (17.11.07)

30.11.07
Bron: queer news en holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 November, 2007 en 1826 keer gelezen.Reageer op dit bericht: