NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Nederland: Gedragscode privacywet einde van Coming-out holebi jongerenNederland: De gedragscode van het College Bescherming Persoongegevens (CBP) is het einde en de doodsteek voor Coming-outsites. Websites mogen van jongeren onder de zestien jaar geen persoonlijke informatie meer publiceren zonder de toestemming van de ouders.

Maar jongeren die bezig zijn met hun coming out als homo, lesbienne, biseksueel of transgender kunnen geen toestemming vragen aan hun ouders, en de vele websites zoals bijvoorbeeld jongenout.nl zijn juist een grote steun voor de vele jonge holebi's in Nederland en daarbuiten.

De Holebi belangenorganisatie het COC vraagt dan ook aan minister Hirsch-Balin van Justitie een onderzoek in te stellen naar de onbedoelde effecten van de privacywetgeving.

Jongeren tot zestien die zich aanmelden op een forum of een profiel willen aanmaken op een website hebben daarvoor eigenlijk de expliciete toestemming nodig van hun ouders. Voor jongeren die nog twijfels hebben rond hun seksuele geaardheid en voor jonge mensen die nog midden in hun coming-out zitten is dat een groot probleem.

Uit eerder Nederlands onderzoek blijkt dat jongeren rond hun 13 jaar al bezig zijn met hun coming-out, maar dat ze pas een paar jaar later zo ver zijn om het ook tegen de eigen ouders te zeggen. Internet is een belangrijke informatiebron en een manier om met leeftijdsgenoten in contact te komen en ervaringen uit te wisselen, als dit weg valt is er een groot probleem.

Want als de privacywet strikt wordt toegepast zal er volgens het COC een situatie komen waarbij jongeren (opnieuw) weer veel langer in de kast zullen blijven als homo of lesbienne.

Volgens het COC is dat onaanvaardbaar. "Het kan toch niet zo zijn dat jongeren die bezig zijn met hun seksuele geaardheid dat ze eerst toestemming vragen aan de ouders om op internet een profiel aan te maken. In Amerika wordt een ondergrens van dertien jaar gehanteerd". COC Nederland wil er geen misverstand over laten bestaan dat jongeren extra bescherming nodig hebben. Maar de wet schiet volgens het COC nu zijn doel voorbij.

Er zijn zo enkele grote bezwaren tegen het opslaan van informatie door beheerders van websites. Maar volgens het COC is het opslaan van informatie juist nodig om mensen met kwade bedoelingen af te schrikken en daders bij misstanden eenvoudiger te kunnen opsporen.

Ook het opslaan van de leeftijd is volgens COC-voorzitter Frank van Dalen belangrijk, en dit om de jongeren de beschermde omgeving te bieden die zij nodig hebben om hun identiteit te ontdekken en vorm te geven. De Holebi belangenorganisatie dringt er bij de minister van Justitie dan ook op aan om de wet bescherming persoonsgegevens te evalueren en de onbedoelde negatieve effecten ervan te repareren.

Daarbij is het volgens het COC belangrijk dat de wet aansluit op de praktijk van vandaag de dag, zodat homo en lesbische jongeren ook zonder eerst hun ouders te informeren een profiel kunnen aanmaken op profielensites voor holebi-jongeren.

Als oplossing ziet het COC een goed idee in een certificaat voor beheerders van jongerenwebsites, die goede beschermingsmaatregelen hebben genomen. Websites die zijn gecertificeerd zouden jongeren op jongere leeftijd dan zestien jaar die nu geldt zonder ouderlijke toestemming moeten kunnen toelaten, zodat het effect bereikt wordt dat bereikt moet worden.

Meer nieuws klik Home.

29.11.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 29 November, 2007 en 1469 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

25 januari 2020 - We Need You
25 januari 2020 - Bears Night
25 januari 2020 - Sparkle
01 februari 2020 - lgbt Karaoke
01 februari 2020 - Boys for Boys
01 februari 2020 - Playgrounds Fetish Antw
01 februari 2020 - Playground Gent
01 februari 2020 - Los Ninos
01 februari 2020 - Love Boat
07 februari 2020 - Marry Me

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Holebi (trans+) huis Vlaams Brabant heeft een nieuwe naam.

 

Maak kennis met Nick & Christophe, het eerste homo koppel in Blind getrouwd.

 

Vlaamse televisie reclame met lesbisch koppeltje gaat viraal + video

 

Zeven beroemde holebi's & transgenders in Brussels Regenbooghuis.

 

Gent komt met eerste holebi & trans filmfestival van het nieuwe decennium (29/01 - 02/02).

 

Geen regenboogzebrapad in Beringen (deel 2), 'volgens mij speelt die problematiek van holebi's niet', aldus politicus.

 


Buitenlands nieuws

Tiental Amerikaanse staten wil anti transgender wet invoeren, eentje ook anti holebi wet.

 

Zweedse kroonprinses en prins schreven holebi & trans+ geschiedenis.

 

Moslimleider riskeert levenslange celstraf wegens per ongeluk trouwen met een man.

 

Onderzoek in 23 landen, attitudes ten opzichte van lesbiennes positiever dan tegenover homo's.

 

Jong en oud blij met trans coming out Nikki, (3 getuigenissen) en het niet zien is normaal aldus specialist ter zake.

 


Showbizz & Sport

Lesbische Broadway-show met beroemde lesbiennes en 2 beroemde lesbische koppels.

 

Billy Porter doorbrak genderrollen op de rode loper.

 

Nederlandse YouTube-ster komt na chantage uit de transgender kast + video.

 

Echtgenoot van André van Duin op 55-jarige leeftijd overleden