Homo aangevallen op online game site + videoclip van de feiten.Gewelddadige spelletjes of te wel games zijn erg populair. Meestal is het de bedoeling om enkele slechteriken te doden met een of ander wapen, maar terwijl de gaming industrie groeit is er ook een anonieme plaats ontstaan voor homofobie.

Afgelopen week werd een homo speler verbaal aangevallen omwille van zijn seksuele geaardheid terwijl hij deelnam aan een spelletje op de Xbox online game Halo3. Het spel is erg populair en trok bij de lancering meteen meer dan een miljoen spelers.

Het verhaal van de jonge gepeste homo werd gestuurd aan GayGamer.net, een website die nieuws en product informatie brengt voor de spelletjes spelende holebi gemeenschap. Ze ontvingen een videoclipje (zie link onderaan) waarin te zien en te horen is dat de jonge homo verbaal wordt bedreigd.

De jongen ging online met de naam xxgayboyxx, nog voor hij iets kon zeggen werd hij verbaal aangevallen door andere gamers. Een iemand zei daarbij zelfs dat homo's moeten worden opgehangen. De homo gamer werd uitgesloten in het spel en kon uiteindelijk niet anders dan het spel te verlaten.

Sommigen zeggen dat de jongen de vergissing maakte om de naam gayboy te gebruiken als nickname, want dat hij daardoor een gemakkelijk doelwit was voor pesterijen. Anderen zijn van mening dat het gewoon behoort tot de gewelddadige natuur van de online live versie van het spel, maar nog anderen zijn van mening dat dit het moment is om alarm te slaan en dat het aantoont dat er nood is aan eigen game site's voor holebi's.

Filmpje homofobe aanval in online game, opgelet bevat hard en homofobisch taalgebruik: Klik hier om het filmpje te bekijken.

Eerder kon je bij ons lezen:
Singapore verbiedt X box game wegens lesbische seks scène. (16.11.07)
Australië: Eerste lesbische spelletjes site opgericht. (06.11.07)
Noord-Ierland: Nintendo in verdediging tegen homofobisch woord in game. (29.09.07)

29.11.07
Bron: gaywired.com en holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 November, 2007 en 2315 keer gelezen.Reageer op dit bericht: