USA: 12.000 ontslagen holebi soldaten worden in de bloemetjes gezet.(clip)Washington. 5 Nationale holebi rechten organisaties zullen hulde brengen op de ‘National Mall’aan de 12.000 homo’s en lesbiennes die ontslagen werden onder de ‘Don’t ask, don’t tell law’, de wet die verbiedt dat homo’s en lesbiennes openlijk in het leger dienen.

Dit huldebetoon kreeg de naam “12.000 flags for 12.000 patriots”. Het zal doorgaan op 30 november. 14 jaar geleden werd deze wet getekend.

De 5 holebi organisaties die achter dit initiatief staan zijn : “Human Rights Campaign, Servicemembers Legal Defense Network, the Servicemembers United (voordien Call to Duty), Log Cabin Republicans en Liberty Education Forum”.

Joe Solmonese van Human Rights Campaign zegt: “Elk jaar worden er duizenden homo’s, lesbiennes, biseksuelen ontslagen uit het leger en het zijn allemaal mensen die getalenteerd zijn en een verschil kunnen maken in het leger”.

De vlaggen staan symbolisch voor elke persoon die om deze discriminerende reden ontslagen werd. Deze holebi organisaties hebben een campagne opgestart om Amerika meer bewust te maken van deze discriminatie. Om de clip te bekijken: klik hier

Een wetsvoorstel die de ‘don’t ask, don’t tell law’ zou herzien, ligt bij het congres en heeft 136 sponsors.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Steun voor homo’s en lesbiennes in het leger blijft groeien.(24.10.07.)

Bron: 365gay com en holebi.info
28.11.07.

Dit bericht is gepost op 28 November, 2007 en 1465 keer gelezen.Reageer op dit bericht: