Nederland: Je mag homo zijn, maar het niet doen!Nederland: Gereformeerde holebi's die lid zijn van de vereniging ContariO, zeggen niets te kunnen doen met het motto: 'Je mag wel homo zijn, maar het niet doen'.

81% van de Gereformeerde holebi's is van mening dat hij of zij, wel een homo of lesbische relatie, in liefde en trouw mag aangaan. Deze uitslag is zeer belangrijk omdat een ContariO vertegenwoordiger zitten zal krijgen in de Commissie Representatie van de ChristenUnie die zich onder andere met deze kwestie zal bezig houden.

De cijfers werden afgelopen zaterdag bekend gemaakt. Tegenover 81% die een homoseksuele relatie 'in liefde en trouw' voor zichzelf een optie vindt, staat 2,8% die de keuze maakt om celibatair te leven. En 3,7% vindt dat hij of zij mag verlagen naar een homo of lesbische relatie zonder seksualiteit.

ContariO zegt dat ze ondanks het hoge percentage leden dat voor een homorelatie is, ze er toch ook voor willen waken dat leden die ervoor kiezen om alleen te blijven zich ook thuis voelen in de organisatie.

Onder gereformeerden is 'je mag het wel zijn, maar niet doen' een bekend motto. Er wordt mee bedoeld: je mag wel homofiel zijn, maar je mag geen homoseksuele relatie aangaan. Bestuurslid Steven van den Dool van ContariO, merkt op dat het motto nog steeds door veel kerkenraden gehanteerd wordt, terwijl holebi's er zelf heel anders over denken.

ContrariO is van oorsprong een vrijgemaakt-gereformeerde vereniging, maar nu breder van opzet. Nog steeds zijn de meeste leden vrijgemaakt-gereformeerd: ruim 38 procent. Ruim 20 procent is protestants, 12,5 procent is christelijk-gereformeerd, 11,6 procent is Nederlands-gereformeerd. 62 procent voelt zich thuis in de kerk en 18 procent is van kerk veranderd. Het opleidingsniveau ligt relatief hoog: 68 procent van de respondenten heeft hbo of wetenschappelijk onderwijs gevolgd. 64 procent is jonger dan 35 jaar.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Homo's mogen wel in de partij, er is maar één eis.. (17.11.07)
Nederland: Kabinet stelt homo-nota voor. (10.11.07)
Nederland: Politica heeft spijt van intrekken motie tegen homo's. (16.11.07)

27.11.07
Bron: coc nl

Dit bericht is gepost op 27 November, 2007 en 1971 keer gelezen.Reageer op dit bericht: