Tilburg: Verdachte gruwelijke homo moord krijgt 8 jaar en dwangverpleging.Tilburg, Nederland: Begin dit jaar werd homocafé baas Teun de Corte (foto) vermoord terug gevonden in zijn zaak en homobar Schwoell. De 24-jarige dader is nu zopas veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Dat is conform aan de eis van de officier van justitie.

Op 16 februari van dit jaar vond men het levenloze en op gruwelijke wijze omgebrachte lichaam van Teun, 52. De dood van deze lieve homo werd opgevolgd door een fakkeltocht die werd georganiseerd door Embrace Pink. De dader kon reeds korte tijd later gearresteerd worden.

De rechter stelde in zijn onderzoek vast dat de dader eerder had gelogen over zijn verklaringen. Hij beweerde eerst dat hij door Teun en nog een derde man seksueel zou zijn benaderd, waarna hij uit noodweer zou hebben gehandeld waarbij de derde man zou zijn gevlucht.

Hij wees er vervolgens op dat uit het rechercheverslag blijkt dat deze verklaring niet deugt. Verder blijkt dat de verdachte zou leiden aan ADHD in de volwassenheid en dat hij een persoonlijkheidsstoornis heeft die samenhangt met een gebrekkige impulsregulatie.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Vermoorde homo cafébaas laat Aids Fonds 1380 euro na. (28.02.07)

24.11.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 24 November, 2007 en 2256 keer gelezen.Reageer op dit bericht: