Amerika herdenkt vele vermoordde transgenders.Washington. Wakes, herdenkingsdiensten en andere evenementen worden gehouden in 250 steden over heel de wereld om vermoordde transseksuelen te herdenken. Zij werden vermoord door haat of uit vooroordelen omdat ze transseksueel zijn.

Deze dag heeft als extra bedoeling om de aandacht te vestigen op de wet die discriminatie voor holebi’s zou opnemen in de federale wet die discriminatie op het werk verbiedt. Transgenders zijn hier niet in opgenomen.

Geweld tegenover transseksuelen kan drastisch verminderd worden indien er gelijke rechten op wettelijke bescherming zouden zijn, zowel op het werk als door de wet voor haatmisdaden. Elke inwoner zou recht moeten hebben op dezelfde bescherming en dezelfde rechten.

De eerste ‘Transgender Day of Remembrance’ werd georganiseerd door Gwendolyn Ann Smith in 1999 in San Francisco om Rita Hester te herdenken, die werd vermoord op 28 november 1998.

Deze wake met kaarsjes verspreidde zich over heel Amerika en dan verder over de hele wereld. De moord op Rita Hester is net zoals vele andere moorden op transgenders, nog steeds niet opgelost.

De FBI houdt geen aparte statistieken bij van haatmisdaden op transgenders. Activisten spreken van honderden vermoordde transseksuelen tijdens de laatste 10 jaar. Sommige onderzoeken tonen aan dat 10% van alle gewelddadige misdaden gebeuren tegen transgenders.

De nieuwe wetgeving om de volledige holebi en transgender gemeenschap op te nemen in de haatmisdaden werd goedgekeurd in het huis der afgevaardigden en in de senaat. Er wordt nu gedacht over hoe deze wet zal verder evolueren.

Zelfs wanneer de uiteindelijke versie wordt goedgekeurd, is er nog altijd de dreiging van het Witte Huis met een veto.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
USA: Federale haatmisdaadwet die holebi’s omvat in problemen?(19.11.07.)
Amerikaanse wet die holebi’s en GEEN transgenders beschermt op werk gestemd.(08.11.07.)

Bron: 365gay com en holebi.info
21.11.07.

Dit bericht is gepost op 21 November, 2007 en 1488 keer gelezen.Reageer op dit bericht: