Zuid-Afrika: Homokoppel geweigerd in luxe verblijf.Een viersterren gastverblijf in Vredenburg heeft de boeking van een homokoppel geannuleerd. De eigenaar zal zichzelf kunnen verantwoorden voor de rechtbank.

Hendrik Snyders, de eigenaar, zegt dat dit alleenstaand voorval niet betekent dat hij homofobisch is. Het hoofd van de dienst toerisme van de regio, Andre Kruger, zegt dat alle bezoekers welkom zijn.

Morne Stickling zei dat hij en zijn partner Johan De Klerk een nacht geboekt hadden in de luxueuze villa per e-mail. Ze zonden nog een laatste e-mail om te vragen naar een kingsize bed en om hun uur van aankomst te bevestigen. Hij vermelde nog dat hij hoopte dat ze holebi vriendelijk waren.

Marion Botha van Villa Vita, de bewuste villa, antwoordde: “We zijn helemaal niet holebi vriendelijk, dit is een christelijke gelegenheid. Wij hebben hier nooit homokoppels die hier overnachten en we geven er de voorkeur aan om dit zo te houden. Hierbij annuleren we uw boeking.

Het homokoppel plande deze overnachting in terwijl ze op zakenreis waren. Na deze annulatie deden ze gewoon hun zaken en keerden terug naar Kaapstad. Stickling zei dat het goed zou zijn als deze etablissementen hun vooroordelen in hun advertenties zetten.

Het koppel neemt advies bij een advocaat die gespecialiseerd is in de rechten van de mens. De Klerk zegt: “Wij zijn gewone fatsoenlijke mensen die al 3 jaar een toegewijde relatie hebben. Wanneer er dan zo’n dingen voorvallen, is dat een slag in je gezicht”.

Het koppel heeft ook een aanklacht ingediend bij de dienst voor toerisme. Botha had hierop geen commentaar.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Zuid-Afrika: Holebiseksualiteit nog steeds niet helemaal aanvaard.(29.08.07.)

Bron: The Mercury en holebi.info
21.11.07.

Dit bericht is gepost op 21 November, 2007 en 1544 keer gelezen.Reageer op dit bericht: