Philadelphia: Voormalige antiholebi burgemeester voltrekt homo unie.Philadelphia, Pennsylvania. Burgemeester John Street (foto), die vroeger altijd als vijand van de holebi gemeenschap werd aanzien, gaat het komende weekend de eerste keer een verbintenis tussen twee homo’s voltrekken.

Street zei dat hij hiervoor gevraagd werd door Ryan Bunch en Micah Mahjoubian. Zij zijn al sinds lang collega’s.

Street verklaarde: “Micah is mijn vriend. Hij maakt al 8 jaar deel uit van mijn campagneteam. Ik ben hem als persoon beginnen te respecteren. Indien dit iets is dat ik voor hem kan doen, zal ik blij zijn dit te kunnen doen”.

Er worden 125 gasten verwacht tijdens de ceremonie, die wettelijk niet doorweegt omdat het homohuwelijk in Pennsylvania niet wettelijk is.

Street zei verder: “Dit is geen huwelijk, geen echt huwelijk. Zij kunnen niet echt in het huwelijk treden. Het is geen religieuze ceremonie”.

Als voorzitter van de stadsraad tijdens de jaren ’90 heeft Street altijd tegen het geven van voordelen aan partners in homo of lesbi koppels geweest.

Volgens holebi activisten heeft Street sinds hij burgemeester is, de hand uitgestoken naar de holebi gemeenschap. Hij heeft een commissie opgericht voor seksuele minderheden. Hij heeft geld ingezameld om een gemeenschapscenter op te richten voor holebi’s en transgenders. Hij erkent ook het werk dat holebi activisten hebben verricht.

Mahjoubian vertelt: “Toen Street burgemeester werd, was de holebi gemeenschap erg argwanend of sceptisch maar hij bereikt meer dan eender wie verwacht had”.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
San Diego: burgemeester door lesbische dochter bijgedraaid inzake huwelijk.(21.09.07.)

Bron: 365gay com en holebi.info
21.11.07.

Dit bericht is gepost op 21 November, 2007 en 1441 keer gelezen.Reageer op dit bericht: