Aartsbisschop Tutu beschaamt over homofobie van de kerk.Aartsbisschop Desmond Tutu (foto) bekritiseerd de Anglicaanse kerk van geobsedeerd zijn door homoseksualiteit. De geestelijke zei dit in een BBC radio interview afgelopen dinsdag. Tutu zei ook nog dat als hij zou geloven dat God een homofoob was hij geen christen zou zijn.

De Aartsbisschop zei beschaamd te zijn over de houding van de Anglicaanse kerk tegenover holebi's. Hij is daarbij vooral boos op kerkleider Rowan Williams die Aartsbisschop is van Canterbury.

"Onze wereld heeft vele problemen, armoede, Hiv en Aids, conflicten, oorlogen enz. En God kan nu niets anders doen dan huilen om de manier waarop we met elkaar omgaan. In dat opzicht, onze kerk, maar vooral ook de Anglicaanse kerk is bijna geobsedeerd geworden door de menselijke seksualiteit".

Op de vraag of hij beschaamd is over zoveel homofobie in de kerken antwoordde Tutu: "Wanneer we mensen blijven weigeren omwille van hun seksuele geaardheid, ja dan ben ik beschaamd".

"Wanneer je zegt dat God homofobisch is dan wil ik die God niet langer kennen. Het is bovendien een perversie om te zeggen dat homo's hun geaardheid zelf kiezen. Je zou toch gek zijn om te kiezen voor een manier van leven waarbij je wordt beschouwd als zieke en je door "velen" wordt gehaat. Het is zoals je zou zeggen dat je er voor kiest om geboren te worden met een zwarte huidskleur", aldus Aartsbisschop Tutu.

Eerder kon je bij ons lezen:
Canada: Anglicaanse priester gestraft voor inwijding homohuwelijk. (16.11.07)
Aartsbisschop Tutu veroordeelt opnieuw homofobie van de kerk. (17.03.07)

19.11.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 November, 2007 en 2135 keer gelezen.Reageer op dit bericht: