Iran: Bloemen protestactie aan president Ahmadinejad tegen homo executie.Iran: Stuur twee bloemen aan president Ahmadinejad (foto) om te protesteren tegen het beleid van homo's en lesbiennes onder zijn regime. Dat is de vraag van de Iraanse holebi organisatie IRQO.

Het idee komt er na een protestactie tegen de uitzetting van de Iraanse lesbienne Pegah Emambakhsh uit de UK. Supporters stuurden vele bloemen naar Pegah toen deze in de gevangenis zat, wat uiteindelijk haar zaak vooruit hielp. De lesbienne mag voorlopig in de UK blijven tot haar zaak door het hof van beroep is gehoord.

De holebi organisatie uit Iran zegt dat er nog steeds vrouwen, politiek activisten, jongeren, vrije denkers en homo's, lesbiennes en transgenders worden veroordeeld tot de dood. De organisatie wil aan president Ahmadinejad duidelijk maken dat in elk deel van de wereld het leven heilig is en volgens alle godsdiensten uitnodigt om altijd trouw en medelevend te zijn.

De organisatie roept om een witte bloem, symbool van het leven, en een rode bloem, symbool van bloed, naar president Ahmadinejad te sturen, en daarbij te vragen om geen bloed meer te verspillen van onschuldige holebi's maar ook hetero's. De Islamitische wetgeving in Iran maakt homoseksualiteit strafbaar vanaf de leeftijd van veertien jaar.

In september van dit jaar zei president Ahmadinejad dat er in zijn land geen homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders bestaan. Een eerste positief bericht kwam enkele dagen geleden toen een belangrijk Iraans politicus voor het eerst toegaf dat Iran daadwerkelijk mensen executeert omdat ze homo of lesbisch zijn.

Iran kwam voor het eerst in het nieuws in 2005 toen wereldwijd bekend werd dat er twee minderjarige homo's waren opgehangen, de foto's gingen de wereld rond en shockeerden vele mensen waardoor er een wereldwijd protest op gang kwam tegen de behandeling van holebi's in Iran.

Eerder kon je bij ons lezen:
Iran: Hoofd van de rechters stopt de executie van Iranese homo. (16.11.07)
Iran geeft (eindelijk) toe dat homo's worden opgehangen. (14.11.07)

17.11.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 November, 2007 en 2157 keer gelezen.Reageer op dit bericht: