Nijmegen gaat homofobie harder aanpakken.Nederland: De gemeente Nijmegen gaat vanaf nu intolerantie en discriminatie van homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders extra hard aanpakken. Dat werd bekend uit de nieuwe notitie: seksuele diversiteit: hand in hand, die zopas werd bekend gemaakt.

De notitie is ontstaan uit een inventarisatie van het bestaande beleid en de toenemende signalen dat de tolerantie ten aanzien van holebi's afneemt. Vooral in het onderwijs en onder de allochtone bevolking van Nijmegen wil de gemeente via gerichte maatregelen uitsluiting en onveiligheid tegen gaan.

Uit de belangrijkste punten van de notitie blijkt dat de gemeente van plan is om het succesvolle project van de GGD over homoseksualiteit op middelbare scholen vanaf volgend jaar structureel wil maken. Ook subsidieverlening aan sportorganisaties eist de gemeente Nijmegen dat een vereniging de non-discriminatiecode sport hanteert.

Verder zal er meer aandacht gaan naar het bespreekbaar stellen van holebiseksualiteit onder allochtone inwoners. Daarbij zal de gemeente samen met de organisaties een plan uit werken om dit aan te pakken.

Tot slot zal de gemeente om het veiligheidsgevoel te bevorderen blijven overleggen met het Anti Discriminatie Bureau en met de politie. Daarnaast zal nog worden onderzocht of er extra acties moeten komen om huiselijk geweld tegen homoseksuelen en transgenders te voorkomen.

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Nader onderzoek naar jongeman die politie uitschold voor homo. (09.11.07)
Nederland: Mannen aangehouden die homo's pesten. (05.11.07)
Amsterdam: Opnieuw homo aangevallen, politie zoekt getuigen. (04.11.07)

17.11.07
Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 17 November, 2007 en 1608 keer gelezen.Reageer op dit bericht: