Iran: Hoofd van de rechters stopt de executie van Iranese homo.De hoogste rechter van Iran heeft een halt toegeroepen aan de executie van de 21jarige homo Makvan Mouloodzadeh. Hij werd schuldig bevonden aan de verkrachting van een 13jarige jongen. Hiermee zijn de problemen niet van de baan.

Het is een doodgewone zaak in Iran als een homo seks heeft met een andere man of jongen, dat dit wordt aanzien als verkrachting.

De leider van de rechters, Ayatollah Seyed Mahmoud Hashemi Shahrudi, zei in zijn uitspraak dat de executie de islamitische leefregels schendt. Het is in strijd met de religieuze decreten en de wet van het land.

Het wordt aangenomen dat dit de eerste keer is dat Iran een uitspraak over sodomie herroept en ze hierbij een brief van de ‘International Gay and Lesbian Human Rights Commission’ volgt.

Tijdens de rechtszaak was er geen enkele getuige die de jongeman van verkrachting beschuldigde. Integendeel, er werd verteld dat de verklaringen die voordien werden afgelegd gedwongen of onjuist waren.

Ondertussen verblijft Mouloodzadeh in de gevangenis. De zaak wordt nu doorgeschoven naar een lagere rechtbank om opnieuw voor de rechtbank te verschijnen, een nieuw proces dus.

Onder de islamitische wet is sodomie een misdaad die wordt gestraft door zweepslagen of ophanging.

Meer holebi nieuws, klik Home.

Eerder kon je bij ons lezen:
Iran geeft (eindelijk) toe dat homo's worden opgehangen. (14.11.07)

Bron: 365gay com en holebi.info
16.11.07.

Dit bericht is gepost op 16 November, 2007 en 5031 keer gelezen.Reageer op dit bericht: