Singapore verbiedt X box game wegens lesbische seks scène.Singapore: Een X box spel is zopas verboden omdat het een lesbische liefdes scène bevat. De autoriteiten zijn erg streng en men leeft daar echt niet in een vrije wereld. Verboden zijn computerspellen met seks of geweld en wanneer ze denigrerend zijn voor een ras of religie.

Het spel Mass Effect wordt volgende week wereldwijd gelanceerd. Een afgevaardigde van de film censuur raadsgroep, zegt dat het spel verboden wordt omdat het een lesbische liefdes scène bevat, en dat dit niet kan.

Het is niet de eerste keer dat Singapore een spel verbiedt omdat er holebiseksualiteit in voorkomt. In 2006 kreeg een plaatselijk televisiestation een mega hoge boete omdat ze een korte scène hadden laten zien met lesbische seks en hetero SM.

En afgelopen zomer verbood de overheid een holebi fototentoonstelling en een homo gedichten bijeenkomst, die zou worden gehouden in een park naar aanleiding van de Gay Pride.

En vorige maand legaliseerde Singapore anale seks voor hetero's waarbij het voor homo's verboden blijft. En nog steeds is homoseksualiteit strafbaar in het land, men riskeert twee jaar gevangenisstraf voor het hebben van homo of lesbische seks.

Eerder kon je bij ons lezen:
Australië: Eerste lesbische spelletjes site opgericht. (06.11.07)
Noord-Ierland: Nintendo in verdediging tegen homofobisch woord in game. (29.09.07)
Computerspel met verborgen homo boodschap? (17.09.07)
UK: Nieuw computerspel: lesbische seks met buitenaardse wezens. (20.09.07)

16.11.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 16 November, 2007 en 1969 keer gelezen.Reageer op dit bericht: