Nederland: Politica heeft spijt van intrekken motie tegen homo's.Nederland: Yvette Lont (foto), deelraadslid van de ChristenUnie in Amsterdam, zegt dat ze er spijt van heeft dat ze haar motie tégen homo's in de partij heeft ingetrokken. De politica zei dit in het EO-radioprogramma De Ochtenden.

Lont wilde een motie invoeren die praktiserende homo's binnen de ChristenUnie verbiedt een verantwoordelijke functie uit te voeren. De politica liet in het radioprogramma weten dat ze mocht ze opnieuw kunnen beginnen ze op dezelfde manier te werk zou gaan, maar dat ze dan haar motie niet zou intrekken, en zou aanhouden tot aan het komende partijcongres.

Eerder liet Lont al weten dat ze het niet eens is met de aanstelling van de voorzitter van de onderzoekscommissie, die werd ingesteld na de intrekking van de motie van Lont, om een gedragscode voor CU-partijvertegenwoordigers op te stellen. Volgens de politica is aangesteld voorzitter Janco Cnossen niet geschikt omdat hij geen bezwaren heeft tegen praktiserende homo's en een partijfunctie bij de ChristenUnie.

Verder zei Lont nog dat ze het jammer vind dat homo's zich gekwetst voelen door haar motie. "Wij discrimineren als CU natuurlijk niemand, maar wij moeten als christenen ook ons standpunt kunnen uitdragen.

De politica beweerd dat de meerderheid van de CU stemmers achter haar staan, maar uit een onderzoek van Netwerk blijkt dat een meerderheid geen moeite heeft met praktiserende homo's in een partijfunctie. Lont denkt zelf dat dit komt omdat er veel nieuwe stemmers zijn op haar partij.

"Mensen die kiezen voor ons programma en niet in de eerste plaats voor een standvastige overtuiging, ik denk dat ons bestuur met die groep rekening is gaan houden en vandaar al dat geschuif met hun visie over de kwestie. Ik vind dat ik als lokale vertegenwoordiger dan het recht heb dat van het bestuur te vernemen en mijn conclusies te trekken".

Eerder kon je bij ons lezen:
Nederland: Politica die homo's uit partij wil, doet opnieuw moeilijk. (13.11.07)
Nederland: ChristenUnie stelt homo commissie in,wel of geen homo's in de partij. (10.11.07)

16.11.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 16 November, 2007 en 1582 keer gelezen.Reageer op dit bericht: