Iran geeft (eindelijk) toe dat homo's worden opgehangen.Iran / UK: Tijdens een vredes conferentie zei een Iraans leider dat homo's het verdienen om mishandeld en opgehangen te worden. Hij zei dit tegen enkele Britse parlementsleden.

Mohsen Yahyavi is een van de eerste hoog geplaatsten uit Iran die openlijk toegeeft dat zijn land van mening is dat homoseksualiteit moet bestraft worden met de doodstraf door ophanging.

Eerder werd het ontkend dat Iran homo's en ook minderjarige homo's ter doodstraf bracht, lang hanteerde ze daarbij de valse beschuldiging van verkrachting. En nog maar twee maanden geleden zei president Ahmadinejad nog dat er in Iran geen homo's zijn, en er dus ook niemand werd opgehangen!

De Britten staan al van in het begin aan de frontlijn met de veroordeling van de vele executies en aanvallen op homo's en lesbiennes in Iran. Dankzei het grote protest van de Britten, dat vooral gevoerd werd via internet, kwamen de vele mensenrechten organisaties wereldwijd, in actie tegen Iran.

Niet alleen Iran kent de doodstraf voor homoseksualiteit, ook in: Iran, MauritaniŽ, Saoedi-ArabiŽ, Soedan, de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Nigeria staat de doodstraf op het hebben van een relatie met iemand van het gelijke geslacht.

Eerder kon je bij ons lezen:
Iran: Opnieuw homo ter dood veroordeeld. (02.11.07)
Griekenland: Homo koppel uit Iran dreigt te worden uitgezet. (30.10.07)
Iran: Hoofd van de politie boos op Westerse landen inzake holebi's. (25.10.07)

14.11.07
Bron: pink news uk en holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 November, 2007 en 5903 keer gelezen.Reageer op dit bericht: