Uniek voor Rusland, Nederlandse premier komt op voor holebi's.Nederland / Rusland: Jan Peter Balkenende (foto), de Nederlandse premier, heeft zopas de slechte situatie van holebi's in Rusland ter sprake gebracht in een interview met de Russische televisie.

De Nederlandse politicus was afgelopen week in Moskou en bracht daar een bezoek aan zijn ambtsgenoot Vladmir Putin. In de Nederlandse pers sprak men enkel over de resultaten die Balkenende boekte inzake de levering van Russisch gas.

Maar tijdens een tv-gesprek met de Russische televisie sprak Balkenende ook over de situatie van holebi's, en vroeg hij aandacht voor de rechten van homo's en lesbiennes in Rusland, en liet hij weten dat Nederland niet gelukkig is met de eerbieding van mensenrechten in Rusland.

Volgens de Gaykrant was Balkenende in Rusland veel strijdbaarder dan hij was toen hij op bezoek ging in Indonesië; Toen wekte hij de indruk dat hij het betreurde dat in Nederland het burgerlijk huwelijk is opengesteld voor homo's en lesbiennes.

Journalisten uit Rusland lieten weten het opmerkelijk en uiterst progressief te vinden, dat een regeringsleider deze kwestie (holebi's) durfde te brengen, en daarbij kritiek gaf op de conservatieve politici uit Moskou.

Eerder kon je bij ons lezen:
Rusland: Foto kussende homo politie verboden door Cultuurminister. (13.10.07)
Rusland: President gaat v.eerste ministerschap, slechte zaak v. holebi's. (04.10.07)
Rusland: Protesterende holebi's veroordeeld. (27.09.07)

11.11.07
Bron: gk.nl

Dit bericht is gepost op 11 November, 2007 en 1443 keer gelezen.Reageer op dit bericht: